Home / Featured / Μόνο δύο οι περιπτώσεις προβλέπει ο νόμος για προωθημένη μισθολογική εξέλιξη (δείτε τις)

Μόνο δύο οι περιπτώσεις προβλέπει ο νόμος για προωθημένη μισθολογική εξέλιξη (δείτε τις)

Δημοσιεύτηκε: 11:46 μμ Φεβρουάριος 18th, 2018  


Δύο είναι οι περιπτώσεις που οδηγούν σε προωθημένη μισθολογική εξέλιξη.

Η πρώτη περίπτωση αναλύεται στο Ν.  4354/2015 άρθρο 9 και έχει σχέση με τα τυπικά προσόντα του Δ.Υ.

Έτσι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθούνται κατά δύο (2) Μ. Κ. στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι (6) Μ.Κ..

Επίσης οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης εξελίσσονται στα Μ.Κ. της κατηγορίας που ανήκουν με εισαγωγικό το Μ.Κ. 6. Στην περίπτωση αυτών που αποφοίτησαν με άριστα αναγνωρίζεται ένα (1) επιπλέον έτος για τη μισθολογική τους εξέλιξη.

Η δεύτερη περίπτωση, που αναλύεται πάλι στο Ν. 4354/2015 άρθρο 12,  έχει σχέση με τη αξιολόγηση των Δ.Υ.

Έτσι υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις σχετικές περί αξιολόγησης των υπαλλήλων διατάξεις, βαθμολογούνται με άριστα κατά μέσο όρο σε τρεις (3) συνεχόμενες ετήσιες αξιολογήσεις, δύνανται να εξελίσσονται ταχύτερα στη μισθολογική κλίμακα της κατηγορίας τους, λαμβάνοντας ένα (1) επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο.

Επίσης με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών μετά από πρόταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης καθορίζονται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης, η οποία χορηγείται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα οποία απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον τρία (3) έτη.

Με την ίδια ή όμοια απόφαση καθορίζεται το ποσοστό επί του αριθμού των υπαλλήλων, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ του 5% και 15% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου, λαμβανομένης υπόψη της εκάστοτε δημοσιονομικής συγκυρίας.

Ο νόμος 4369/2016 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από  τη διαδικασία αξιολόγησης άρθρο 14/ παρ.2.

Εκτός της πρόβλεψης αυτής, ο  Υπουργός Κ. Γαβρόγλου έχει  δηλώσει πολλές φορές ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα αξιολογηθούν
αναλύοντας και τους λόγους που δε πρέπει να γίνει αυτή η αξιολόγηση. Διαβάστε εδώ τον πιο σοβαρό λόγο.

Έτσι λοιπόν  οι εκπαιδευτικοί  θα μπορούν να προωθηθούν μισθολογικά  με την απόκτηση επιπλέον τυπικών προσόντων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4354/2015 ή και με τη  μισθολογική ωρίμανση όπως όλοι οι Δ.Υ.

Ενδιαφέρον θα έχει αν θα μπορούν να προωθηθούν μισθολογικά τα στελέχη εκπαίδευσης, μέσω   διαδικασίας  αξιολόγησης, αφού ως γνωστό είναι τα μόνα που θα αξιολογούνται στο χώρο της εκπαίδευσης.

http://www.fresh-education.gr/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...