Home / Featured / Μεγάλη μείωση στις θέσεις των σχολικών συμβούλων

Μεγάλη μείωση στις θέσεις των σχολικών συμβούλων

Δημοσιεύτηκε: 9:04 μμ Φεβρουάριος 20th, 2018  


Ο χρόνος παραμονής ενός δασκάλου ή καθηγητή στην τάξη θα είναι το βασικό κριτήριο στην επιλογή των στελεχών της Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει τον Μάρτιο το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους «ΤΑ ΝΕΑ«.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι θα μειωθούν δραστικά οι θέσεις των σχολικών συμβούλων από 750 σε 450, ενώ όπως έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς στη διαδικασία επιλογής των στελεχών θα υπάρχει και εμπλοκή του ΑΣΕΠ.

Το νομοσχέδιο για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα ακολουθήσει αμέσως μετά το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που βρίσκεται στη Βουλή.

Σύμφωνα με την πρόταση του Υπ. Παιδείας που έχει δημοσιευτεί και στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου , συστατικά στοιχεία της πρότασης για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης είναι:

α) η σύνδεση των κριτηρίων της επιλογής στελεχών με το έργο για το οποίο προορίζονται,

β) ο διαμορφωτικός ρόλος της αξιολόγησης αυτών κατά τη διάρκεια της θητείας τους και κατά το στάδιο της επιλογής τους και

γ) η διασφάλιση της διαρκούς ανατροφοδότησης των στελεχών στην εκπαιδευτική πράξη με την καθιέρωση ανώτατου ορίου δύο συνεχών θητειών στην ίδια θέση στελέχους.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...