Home / Featured / Μαγνησία – Θα αποχωρούν από το σχολείο οι καθηγητές μόλις τελειώσουν το εκπαιδευτικό τους έργο και τις υποχρεώσεις που αναθέτουν Σ.Δ. και διευθυντές

Μαγνησία – Θα αποχωρούν από το σχολείο οι καθηγητές μόλις τελειώσουν το εκπαιδευτικό τους έργο και τις υποχρεώσεις που αναθέτουν Σ.Δ. και διευθυντές

Δημοσιεύτηκε: 8:53 μμ Φεβρουάριος 11th, 2018  


Η νέα νομοθεσία για το 30ωρο δεν διαφέρει σε κάτι με τον προηγούμενο νόμο του 1985, επομένως οι καθηγητές μπορούν, όταν τελειώσουν το διδακτικό και εκπαιδευτικό τους έργο να αποχωρούν από το σχολείο ακόμη και αν δεν έχουν συμπληρωθεί έξι ώρες, ήταν το συμπέρασμα που κατέληξε η χθεσινή ευρεία συνεδρίαση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρουσία όλων των διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων και της ΕΛΜΕ.

Η σύσκεψη επιχείρησε να ξεδιαλύνει το τοπίο από τη σύγχυση που προκλήθηκε μετά την αποστολή της εγκυκλίου στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα και έφερε σε αμηχανία διευθυντές και καθηγητές.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «διαπιστώσαμε στη Μαγνησία, όπως και πανελλαδικά, κάποια σύγχυση σχετικά με τη νεοεισαχθείσα νομοθεσία για το ωράριο των εκπαιδευτικών. Έτσι καλέσαμε όλους τους διευθυντές και την ΕΛΜΕ και συζητήσαμε το θέμα. Κοινή άποψη όλων είναι ότι οι καθηγητές εφαρμόζουν αυτό το ωράριο από το 1985 μέχρι σήμερα. Άλλωστε το ζήτημα είναι και τι γίνεται με τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται πέραν αυτού του ωραρίου, όταν συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερώνουν τους γονείς, κάνουν επιμόρφωση, ασχολούνται με το μάθημα της επόμενης ημέρας. Συνεπώς στα σχολεία της Μαγνησίας θα συνεχιστεί η ίδια τακτική, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, δηλαδή οι καθηγητές θα κάνουν το μάθημά τους, θα ασχολούνται με όλες τις υποχρεώσεις που τους αναθέτει ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής, και μετά θα αποχωρούν».

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή επισήμανε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ανησυχούν οι συνάδελφοι σχετικά με το 30ωρο. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη, ήταν πως ο νόμος 1566 του 1985 ταυτίζεται στη διατύπωση με τον νέο νόμο του 2018 και δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Λέμε τους συναδέλφους καθηγητές ότι μετά το διδακτικό και όποιο άλλο έργο τους έχει ανατεθεί μπορούν να αποχωρούν από το σχολείο. Επίσης καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές των σχολείων να κινηθούν σύμφωνα με τις θέσεις και αποφάσεις του κλάδου».

https://e-thessalia.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...