Home / HEADER-NEWS / Λειτουργία και υλοποίηση της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα ΕΠΑΛ

Λειτουργία και υλοποίηση της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 8:45 μμ Φεβρουάριος 9th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την Οργάνωση, Λειτουργία και Υλοποίηση Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα μαθήματα «Νέα Ελληνικά» και «Μαθηματικά» των Πιλοτικών ΕΠΑ.Λ. της Δράσης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. (ΜΝΑΕ)» για το σχολικό έτος 2017-18. Σε αυτήν και όσον αφορά τη στελέχωση αναφέρεται:

1. Για τη στελέχωση των τμημάτων εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας μπορούν να διατίθενται εξολοκλήρου μόνιμοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03 που βρίσκονται στη διάθεση των οικείων ΠΥΣΔΕ ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να διατίθενται για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου ή, σε περίπτωση που και αυτό δεν καταστεί δυνατό, να αποσπώνται εκπαιδευτικοί στη σχολική μονάδα στην οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας. Η διάθεση ή η απόσπαση γίνεται για ένα διδακτικό έτος και προτάσσονται οι εκπαιδευτικοί της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που υποβάλλουν δηλώσεις προτίμησης. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις για τις διαθέσεις και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

2. Σε περίπτωση που τα τμήματα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας δεν μπορούν να στελεχωθούν από μόνιμους εκπαιδευτικούς, δύναται να προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και να απασχολούνται σύμφωνα με τη διαδικασία και το ωράριο που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία. Σε περίπτωση που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους (έως 15 ώρες) κατά προτεραιότητα στην Α΄ τάξη της σχολικής μονάδας, όπως ορίζει η πράξη «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ.», μπορούν να το συμπληρώνουν σε τμήματα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας της Β΄ και Γ΄ τάξης της ίδιας σχολικής μονάδας με αιτιολογημένη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

3. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών γίνονται με τη χρήση των ενιαίων υφιστάμενων πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δ.Ε. των αντίστοιχων κλάδων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και σύμφωνα με τη δήλωση περιοχών προτίμησης για πρόσληψη των εγγεγραμμένων σε αυτούς.

4. Ο χρόνος υπηρεσίας στα τμήματα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας προσμετράται ως χρόνος διδακτικής προϋπηρεσίας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...