Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 04/03/2021, 05:47


Home / Featured / Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα το Υπουργείο Παιδείας για το ωράριο

Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα το Υπουργείο Παιδείας για το ωράριο

Δημοσιεύτηκε: 11:24 μμ Φεβρουάριος 9th, 2018  


Η εφαρμογή εκ νέου του νόμου του 1986 μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις για το ωράριο συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο στους δασκάλους, στους καθηγητές, στους διευθυντές αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για ξεχωριστούς λόγους για καθεμία από αυτές τις ομάδες.

Πώς τελικά θα εφαρμοστεί η επίμαχη εγκύκλιος που έχει γραφτεί σαν χρησμός της Πυθίας φέρεται ότι ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη, με τη συμμετοχή των 13 περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων και των Εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με άτομα που φέρεται ότι βρίσκονταν στη σύσκεψη, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας είπαν με απόλυτη φυσικότητα στους ανήσυχους περιφερειακούς διευθυντές να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο για το τριαντάωρο και να μη στέλνουν σης Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας τα ερωτήματα των διευθυντών των σχολείων για την εφαρμογή του ωραρίου, προκειμένου να μην υπάρξει πάλι εμπλοκή με τους θεσμούς.

Ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας φέρεται ότι προσπαθεί να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα, καθώς από τη μια πλευρά νομοθέτησε το προαπαιτούμενο του ωραρίου των εκπαιδευτικών που ζήτησαν οι θεσμοί και ταυτόχρονα χαϊδεύει τα αυτιά των εκπαιδευτικών, καθώς λέει σιωπηλά να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Δηλαδή, επαναλαμβάνει αυτό που ανεπίσημα έκαναν επί σειράν ετών όλες οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, τα στραβά μάτια, στην εφαρμογή του ωραρίου των δασκάλων και των καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από 8 έως 19 Μαρτίου οι δηλώσεις των αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2021

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων και των Εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση σε σχολεία και εκπαιδευτικούς θέλει το υπουργείο Παιδείας, ενώ πόλεμο κατά ...