Home / HEADER-NEWS / Και άλλοι σύλλογοι καλούν τη ΔΟΕ να κηρύξει απεργία στις 2/3. Να καλυφθούν τώρα τα κενά ΖΕΠ

Και άλλοι σύλλογοι καλούν τη ΔΟΕ να κηρύξει απεργία στις 2/3. Να καλυφθούν τώρα τα κενά ΖΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 11:13 μμ Φεβρουάριος 26th, 2018  


Οι Σύλλογοι Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη και Σητείας ο Μύσων»  καλούν  τη ΔΟΕ να κηρύξει απεργία  στις 2 Μαρτίου

Σε πανελλαδικό επίπεδο οι τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες καλύπτονται εδώ και πολλά χρόνια από τους συναδέλφους αναπληρωτές, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα το Δημόσιο Σχολείο, υπηρετώντας σε όλες τις γωνιές της χώρας μας. Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων οδήγησαν στο θεσμό του «μόνιμου αναπληρωτή» και στη «μόνιμη περιπλάνηση» με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

  1. Περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα.
  2. Διαρκής ανασφάλεια για τον τόπο εργασίας και διαμονής με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό.
  3. Σημαντική καθυστέρηση της στελέχωσης των σχολικών μονάδων (ειδικά της υπαίθρου) με συνέπεια τη μη ομαλή έναρξη των μαθημάτων για όλα τα παιδιά της χώρας.

Για την εκπαιδευτική κοινότητα το αίτημα για Μόνιμους Διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση αποτελεί  αναπόσπαστο και κυρίαρχο κομμάτι των διεκδικητικών πλαισίων και των κινητοποιήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Το συνδικαλιστικό και εκπαιδευτικό κίνημα σήμερα οφείλει να παλέψει και να απαιτήσει μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς σε όλα τα πραγματικά εκπαιδευτικά κενά.

Εκτός, όμως, από το θέμα των Μόνιμων Διορισμών, υπάρχουν και άλλα σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Δημόσιο Σχολείο,  τις εργασιακές σχέσεις και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης που έχουμε όλοι χρέος να διεκδικούμε και να προασπιζόμαστε. Συγκεκριμένα, ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που αποτελούν και συνάμα αιτήματα του Κλάδου και πρέπει να αναδειχθούν είναι:

  1. Καθιέρωση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
  2. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών 1:15 στο Νηπιαγωγείο, 1:20 στο Δημοτικό Σχολείο).
  3. Στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής
  4. Καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια.
  5. Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών κ.ά.
  6. Μισθούς – συντάξεις αξιοπρέπειας και έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη του επιστημονικού ρόλου των εκπαιδευτικών.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το Σχέδιο Νόμου για τα επίπεδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

Με βάση τα παραπάνω οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων» και Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» επιδιώκουν η 2 Μαρτίου να αποτελέσει ημέρα μιας μεγάλης απεργιακής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης με ζήτημα αιχμής τους Μόνιμους Διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση μαζί με τα υπόλοιπα αιτήματα του Κλάδου.

Για το λόγο αυτό αιτούμαστε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ να πάρει άμεσα απόφαση για 24ωρη Απεργία προκειμένου να οργανωθεί με μαζικότητα και επιτυχία η αγωνιστική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                           Σαντιμπαντάκη Ελένη

«Όχι άλλος εμπαιγμός! Κάλυψη τώρα των κενών ΖΕΠ σε σχολεία της Σητείας που φιλοξενούν πρόσφυγες μαθητές»

Σε συνέχεια του εγγράφου που αποστείλαμε στις 12 Ιανουαρίου καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σχολικών μονάδων της Σητείας που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Η πόλη της Σητείας έχει υποδεχτεί  οικογένειες προσφύγων από την αρχή του Δεκεμβρίου του 2017. Σε παρέμβαση του Συλλόγου ζητήσαμε κάλυψη των κενών ΖΕΠ προκειμένου οι μαθητές να ενταχτούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον. Η διαβεβαίωση που πήραμε ήταν ότι θα γινόταν άμεσα πρόσληψη εκπαιδευτικού στις αρχές του Ιανουαρίου, ο οποίος θα στελέχωνε την Τάξη Υποδοχής σε σχολική μονάδα της Σητεία  προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των προσφυγόπουλων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ θα εισάγονται με κατατακτήριες σε τμήματα ΑΕΙ

Η απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ήταν να ενταχθούν οι μαθητές σε σχολεία που έχουν Τμήματα Υποδοχής. Ο νομός Λασιθίου έχει 7 τμήματα υποδοχής από τα οποία έχουν στελεχωθεί τα 2.  Στη Σητεία που είναι η μόνη πόλη φιλοξενίας προσφύγων δεν έστειλαν κανένα εκπαιδευτικό να στελεχώσει τις Τάξεις Υποδοχής. Η Περιφερειακή απέστειλε έγγραφο με κατανομή 2 πιστώσεων σε 4 σχολεία πλην των σχολείων της Σητείας.

Α) Ποιος νόμος αναφέρει ότι γίνεται επιλογή κενών που στέλνονται στο Υπουργείο Παιδείας;

Β) Ποιος δίνει το έννομο δικαίωμα να γίνεται κατανομή πριν την τοποθέτηση και διάθεση εκπαιδευτικού;

Γ) Γιατί παρά τις δεσμεύσεις φτάνουμε στον τρίτο μήνα και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στο Λασίθι ενώ το Υπουργείο έκανε  9 προσλήψεις αναπληρωτών για τμήματα Υποδοχής την Τετάρτη 21/2

Όχι άλλος εμπαιγμός με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα! Άμεση κάλυψη των κενών τώρα!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                           Σαντιμπαντάκη Ελένη


 

Ένα σχόλιο

  1. Είναι ντροπή να μην γίνει απεργία

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας

1. Πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας Η Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό αποτελεί ...