Home / Featured / Γαβρόγλου: Καλύτερη διαχείριση εκπαιδευτικού προσωπικού, δικαιότερες υπηρεσιακές μεταβολές

Γαβρόγλου: Καλύτερη διαχείριση εκπαιδευτικού προσωπικού, δικαιότερες υπηρεσιακές μεταβολές

Δημοσιεύτηκε: 8:37 μμ Φεβρουάριος 20th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ενδέκατη παρέμβαση, είναι ότι υπάρχει μια συνένωση ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με κοινές αναθέσεις.

Αυτό θα συμβάλλει προφανώς, στην πολύ καλύτερη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και βεβαίως, σε δικαιότερες υπηρεσιακές μεταβολές.

Θέλω να είναι σαφές ότι η συνένωση ειδικοτήτων δεν πρέπει να θεωρηθεί μόνο μια τεχνική διεργασία, αλλά μια εκπαιδευτική διεργασία και είναι πράγματα τα οποία, δημιουργούν πολύ καλύτερες συνθήκες και στους εκπαιδευτικούς κατά τη γνώμη μας και στα ίδια τα σχολεία.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όσον αφορά τη ρύθμιση για την ενοποίηση των ειδικοτήτων.

Μπαξεβανάκης

Αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία ότι έχουμε περισσότερους από 160 κλάδους εκπαιδευτικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσων της Βουλής, σχολιάζοντας το το άρθρο 29, του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτ. Αττικής, που επιτρέπει την ενοποίηση των κλάδων εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο αναπτυγμένη, υποανάπτυκτη, αναπτυσσόμενη, που να συμβαίνει αυτή η πανσπερμία εκπαιδευτικού προσωπικού», υπογράμμισε ο κ. Μπαξεβανάκης, και πρόσθεσε: «Κάνουμε λοιπόν μια κίνηση ενοποίησης, καλύτερης διαχείρισης, καλύτερης αξιοποίησης του προσωπικού, έναν εξορθολογισμό που με όποιοι κριτήριο και να το δει κάποιος, είναι απόλυτα αναγκαίος».

«Έγιναν ορισμένες παρατηρήσεις και από ορισμένες επιστημονικές ενώσεις και από ορισμένους συναδέλφους»

σημείωσε ο υφ. Παιδείας και ανακοίνωσε:

«Παίρνουμε υπόψη μας ορισμένες από  αυτές τις παρατηρήσεις. Κάποιες από αυτές νομίζω ότι έχουν βάση, θα τις επεξεργαστούμε ακόμα καλύτερα και στη συζήτηση στη δεύτερη ανάγνωση και θα παρουσιάσουμε νομοτεχνική βελτίωση, που νομίζω ότι ορισμένες από τις ενστάσεις που κατά τη γνώμη μας έχουν βάση, θα αντιμετωπιστούν».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...