Τελευταία Νέα

Saturday, 03/17/18, 07:20Τι φέρνει το 2018-19 για τους νηπιαγωγούς

Δημοσιεύτηκε:

9:16 πμ Φεβρουάριος 10th, 2018

Την επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για την οποία όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι νηπιαγωγοί.  Η δίχρονη προσχολική θα επεκταθεί σταδιακά σε όλους τους Δήμους σε βάθος τριετίας. Χαρακτηριστικά ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“ΕΡ: Για τη νέα χρονιά, περιμένουμε κάτι καινούριο στα σχολεία;

ΑΠ: Προχωράμε στη οργάνωση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στην οποία προφανώς αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι νηπιαγωγοί και η οποία θα ολοκληρωθεί σε όλους τους Δήμους σε βάθος τριετίας. Οι μαθητές από του χρόνου δεν θα πληρώνουν τα ξενόγλωσσα βιβλία στο λύκειο. Και για τη β’ λυκείου, θα έχουμε δυο δίωρα την εβδομάδα, μετά το μάθημα, διδασκαλία ξένης γλώσσας. Που, αν δεν συμπληρώνουν αριθμό στο σχολείο τους, θα πηγαίνουν σε κάποιο γειτονικό σχολείο”.

πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο xenesglosses: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Υπουργός Παιδείας αναφέρεται στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με παρελθούσες δηλώσεις του Υπουργού η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα ξεκινήσει από το 2018-19 σε 205 Δήμους της χώρας ώστε σε βάθος τριετίας να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα και στο σύνολο των 345 Δήμων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός είχε δηλώσει:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Για δασκάλους οι περισσότερες θέσεις στα ΠΕΚΕΣ. Πόσες οι θέσεις για φιλολόγους και νηπιαγωγούς

“Από το Σεπτέμβριο του 2018 αρχίζει να υλοποιείται το σχέδιο για την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα ξεκινήσει σε 205 Δήμους από τους 345 και σε βάθος τριετίας σε όλους τους Δήμους.  Την ευθύνη θα την έχουν οι νηπιαγωγοί”.

 

Το 2018-19 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψυχολογία ΑΠΘ: Προκήρυξη νέων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών 2018-19

Το Τμήμα Ψυχολογίας όπως αναφέρει στη σελίδα του στο πλαίσιο ίδρυσης/επανίδρυσης όλων ...

Μοιράσου!