Home / HEADER-NEWS / Επιτέλους, η ΔΟΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της 2 Μάρτη!

Επιτέλους, η ΔΟΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της 2 Μάρτη!

Δημοσιεύτηκε: 7:29 μμ Φεβρουάριος 27th, 2018  


ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr , paremvasisdoe@gmail.com, 210 3242144

27-2-2018

Δήλωση των εκπροσώπων των  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Αργύρη Παπαθανασίου και Δημήτρη Μαριόλη

Επιτέλους, η ΔΟΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της στις 2 Μάρτη!

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια και τον αγώνα για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή  επίθεση με την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, περικοπές σε συντάξεις, χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία), με την πολιτική αδιοριστίας, τους μηδενικούς διορισμούς και τη διόγκωση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, με το υπό προώθηση νομοσχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές και την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, ενώ αναμένεται η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ και η υλοποίηση των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών δεσμεύσεων.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, απαραίτητη ανάγκη είναι η ανασυγκρότηση του εκπαιδευτικού και του λαϊκού κινήματος, ο προσανατολισμός της μετωπικής δράσης, της πρόταξης/διεκδίκησης όλων των αιτημάτων και στόχων της εκπαιδευτικής κοινότητας (με κορυφαίο το ζήτημα των μαζικών διορισμών) και της σύγκρουσης – ρήξης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ.

Το ΔΣ της ΔΟΕ, μετά από τρεις εβδομάδες αδράνειας, κατέληξε σε απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση της 2 Μάρτη, με τρίωρη ΚΑΝΟΝΙΚΗ στάση εργασίας και προτροπή στους Συλλόγους ΠΕ να κηρύξουν συμπληρωματικά τρίωρες στάσεις. Οι ευθύνες για την απόρριψη της πρότασής μας για 24ωρη απεργία δεν ανήκουν γενικώς και αορίστως στην Ομοσπονδία, αλλά συγκεκριμένα, στις συνδικαλιστικές δυνάμεις εκείνες, που απέρριψαν αυτή την πρόταση (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) και ιδιαίτερα στις δυνάμεις (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) που μέχρι την τελευταία στιγμή επέμεναν σε μια διευκολυντική στάση εργασίας υποβαθμίζοντας έτσι τη δυναμική του κινήματος και αντιμετωπίζοντας την κινητοποίηση της 2 Μάρτη όχι ως μια μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης και περικύκλωσης του υπουργείου από χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά ως μια απλή …παράσταση διαμαρτυρίας. Τα πρακτικά της ολομέλειας προέδρων και των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΟΕ είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου.

Από την πλευρά μας τοποθετηθήκαμε από την αρχή καθαρά (βλ. σχετικά δηλώσεις μας: http://www.paremvasis.gr/?p=7648 και http://www.paremvasis.gr/?p=7655) υπερασπίζοντας την ανάγκη για 24ωρη απεργία στις 2 Μάρτη με ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης.

Το λέμε για μια ακόμα φορά καθαρά: η απαράδεκτη επιλογή της πλειοψηφίας της ΔΟΕ, (με πρώτη και κύρια ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) να μην κηρύξει 24ωρη απεργία, με ολοκληρωμένο πλαίσιο αγώνα, αντίστοιχο με τις ανάγκες της συγκυρίας, λειτουργεί ανασχετικά στην ανάπτυξη του κινήματος, και υποβαθμίζει την κινητοποίηση στις 2 Μαρτίου, τόσο σε επίπεδο μαζικότητας όσο και σε επίπεδο περιεχομένου. Μπροστά στο αδιέξοδο που προκάλεσε αυτή τη τακτική, η επιμονή μας και η επιλογή μας, να υπάρξει απόφαση συμμετοχής της ΔΟΕ, με την ελάχιστη έστω μορφή της τρίωρης ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ στάσης εργασίας, έδωσε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή τη λύση, υποχρέωσε τις ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ σε υποχώρηση από την διευκολυντική στάση εργασίας στη σημερινή απόφαση της ΔΟΕ την οποία απόφαση στηρίξαμε, ως τελευταία λύση, ώστε να δοθεί επιτέλους, έστω και τώρα, η δυνατότητα στους συναδέλφους της επαρχίας να συμμετέχουν στον αγώνα. Η απόφαση αυτή είναι πρώτα και κύρια αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης που άσκησαν τις τελευταίες ημέρες οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ με τις αποφάσεις τους αλλά και οι συνάδελφοι της βάσης.

Είναι τουλάχιστον υποκριτική η τελευταία ανακοίνωση της ΔΗΣΥ που δηλώνει ότι (πέραν του οικονομικού κόστους, δηλαδή της διακριτικής ευχέρειας μη συμμετοχής!!) αδυνατεί να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στην 24ωρη απεργία και τις δυο διευκολυντικές τρίωρες στάσεις εργασίας! Αν πραγματικά θεωρούν ότι τέτοια διαφορά δεν υπάρχει, δεν είχαν παρά να ψηφίσουν την πρόταση για 24ωρη απεργία αντί να την πολεμούν με κάθε μέσο.

Απέναντι σε αυτή την τακτική, της αγωνιστικής απραξίας και αδράνειας, η διέξοδος δεν μπορεί να είναι παρά στην οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα από τους Συλλόγους ΠΕ – ΕΛΜΕ, στην ανάδειξη του απαραίτητου αγωνιστικού προσανατολισμού, στη συσπείρωση και ενότητα όλων των συναδέλφων στη βάση της αντιπαράθεσης με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, με τους μηδενικούς διορισμούς, με τις αντεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και το σύνολο των μέτρων που περικόπτουν θέσεις εργασίας και πλήττουν το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Αυτό το δρόμο ακολουθούμε με συνέπεια ως Παρεμβάσεις, με τη στήριξη της απεργίας στις 12 Γενάρη ενάντια στις λογικές των «κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας» την ημέρα ψήφισης των μέτρων, με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στις 21 Φλεβάρη, με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις στις 23 Φλεβάρη, με την οργάνωση του κινήματος και τη συγκρότηση επιτροπών αναπληρωτών στους Συλλόγους. Έτσι απαντάμε έμπρακτα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική, δίνει πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση και σπέρνει την ηττοπάθεια στο κίνημα.

Καλούμε σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στα συλλαλητήρια, στην Αθήνα (13.00 στο Υπουργείο Παιδείας), στη Θεσσαλονίκη (12.00 στο άγαλμα Βενιζέλου) και σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Καλούμε όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ να πάρουν κάθε απαραίτητο οργανωτικό μέτρο για την επιτυχία της κινητοποίησης. Να κηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές τρίωρες στάσεις εργασίας μετατρέποντας την τρίωρη σε 24ωρη απεργία. Να μισθώσουν πούλμαν για τη μεταφορά των συναδέλφων στα συλλαλητήρια. Να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους με περιοδείες σε όλα τα σχολεία.

Στηρίζουμε τη συνέλευση αγώνα Συλλόγων ΠΕ και αναπληρωτών, την Παρασκευή 2 Μάρτη στις 17.00, στο Παιδαγωγικό (Ναυαρίνου 13α).

ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 2Ης ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ, ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...