Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 23:18


Home / Featured / Έγκριση του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας ΕΚΠΑ

Έγκριση του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας ΕΚΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 6:43 μμ Φεβρουάριος 22nd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση έγκρισης του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι υποψήφιοι διδάκτορες μπορούν να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή στα εξής γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας:

(1) Γλωσσολογία: Έρευνα σε όλους τους κλάδους της γλωσσολογίας και των εφαρμογών της σε πεδία και θέματα τόσο της θεωρητικής όσο και της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, της μετάφρασης, της λεξικογραφίας, της παθολογίας του λόγου κ.λπ. με έμφαση σε θέματα που αφορούν την αγγλική γλώσσα. Οι διδακτορικές διατριβές οφείλουν να έχουν στέρεο εμπειρικό και θεωρητικό υπόβαθρο και να βασίζονται σε σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στη Γλωσσολογία προϋποθέτει γνώσεις ΜΔΕ/Master of Arts/
Science σε σχετικά επιστημονικά πεδία.

(2) Λογοτεχνία και Πολιτισμός των Αγγλόφωνων Λαών:

Μελέτη και έρευνα της αγγλόφωνης λογοτεχνίας και του πολιτισμού, όπως επίσης του κριτικού λόγου που εγγράφεται στα λογοτεχνικά κείμενα και τις πολιτισμικές πρακτικές των αγγλόφωνων λαών, σε συνδυασμό τόσο με τις παραδοσιακές όσο και τις σύγχρονες λογοτεχνικές και πολιτισμικές θεωρίες. Οι χώροι αυτοί αποτελούν γνωστικά αντικείμενα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι υποψήφιοι/ες διδάκτορες για να εκπονήσουν τη διδακτορική τους διατριβή. Απαραίτητες οι γνώσεις ΜΔΕ/Master of Arts/Philosophy/Science σε σχετικά επιστημονικά πεδία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Το Τμήμα προσφέρει τη δυνατότητα διεπιστημονικής ενασχόλησης με αντικείμενα που άπτονται και των δύο κατευθύνσεων σπουδών καθώς και άλλων Τμημάτων, εφόσον μέρος τουλάχιστον του θέματος της διδακτορικής διατριβής εμπίπτει στα επιστημονικά ενδιαφέροντα των μελών του Τμήματος.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...