Home / Featured / Διευθυντής σχολείου στον εισαγγελέα για να δώσει ονόματα μαθητών

Διευθυντής σχολείου στον εισαγγελέα για να δώσει ονόματα μαθητών

Δημοσιεύτηκε: 11:26 μμ Φεβρουάριος 9th, 2018  


Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Την κλήτευση διευθυντή σχολείου από Εισαγγελέα, προκειμένου να δώσει τα ονόματα μαθητών που συμμετείχαν σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση και μονοήμερη κατάληψη, στις 30 Οκτωβρίου 2017, καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι την ημέρα εκείνη το 1ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας ήταν κλειδωμένο και οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του προαυλίου.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζει ακόμη: “Τέτοιες πρακτικές στοχεύουν να καλλιεργήσουν κλίμα εκφοβισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα, να εκβιάσουν τους εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες των μαθητών τους, να κάνουν τους διευθυντές μάνατζερς αδιάφορους για τις όποιες παιδαγωγικές και άλλες συνέπειες προς τους μαθητές”.

“Οι διευθυντές και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί μπορούν να λύσουν τέτοια ζητήματα με παιδαγωγικό τρόπο, μακριά από εισαγγελείς και όργανα καταστολής”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνει την ημέρα της κατάληψης υπήρχε κοινή απόφαση των Α, Β, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και της ΑΣΓΜΕ για τη διενέργεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην πόλη, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση τονίζει τέλος ότι η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι κλητεύσεις Διευθυντών από τους εισαγγελείς για ζητήματα καταλήψεων σχολείων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...