Τελευταία Νέα

Wednesday, 05/23/18, 17:51Διευθυντής σχολείου στον εισαγγελέα για να δώσει ονόματα μαθητών

Δημοσιεύτηκε:

11:26 μμ Φεβρουάριος 9th, 2018

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Την κλήτευση διευθυντή σχολείου από Εισαγγελέα, προκειμένου να δώσει τα ονόματα μαθητών που συμμετείχαν σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση και μονοήμερη κατάληψη, στις 30 Οκτωβρίου 2017, καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι την ημέρα εκείνη το 1ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας ήταν κλειδωμένο και οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του προαυλίου.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζει ακόμη: “Τέτοιες πρακτικές στοχεύουν να καλλιεργήσουν κλίμα εκφοβισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα, να εκβιάσουν τους εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες των μαθητών τους, να κάνουν τους διευθυντές μάνατζερς αδιάφορους για τις όποιες παιδαγωγικές και άλλες συνέπειες προς τους μαθητές”.

“Οι διευθυντές και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί μπορούν να λύσουν τέτοια ζητήματα με παιδαγωγικό τρόπο, μακριά από εισαγγελείς και όργανα καταστολής”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνει την ημέρα της κατάληψης υπήρχε κοινή απόφαση των Α, Β, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και της ΑΣΓΜΕ για τη διενέργεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην πόλη, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση τονίζει τέλος ότι η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι κλητεύσεις Διευθυντών από τους εισαγγελείς για ζητήματα καταλήψεων σχολείων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση των νέων παρουσιολογίων
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για επιτυχόντες ΑΣΕΠ και δικαστικές προσφυγές

Μιλώντας για το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών στο ραδιόφωνο 24/7 ο ...

Μοιράσου!