Home / Featured / Άκυρες οι μετατάξεις εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων από τη ΔΕ στην ΠΕ με απόφαση ΣτΕ

Άκυρες οι μετατάξεις εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων από τη ΔΕ στην ΠΕ με απόφαση ΣτΕ

Δημοσιεύτηκε: 11:12 μμ Φεβρουάριος 13th, 2018  


ΑΚΥΡΕΣ κήρυξε το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ τις μετατάξεις καθηγητών κοινών ειδικοτήτων από τη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Δ.Ε.) στην ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Π.Ε.), δυνάμει του άρθρου 82 Παρ.11 του Ν.4172/2013, επί υπουργίας Κων/νου Αρβανιτόπουλου, καθώς παραβίασαν τις αρχές του κράτους δικαίου και της χρηστής διοίκησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΟΚΠΕ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Το καλοκαίρι του έτους 2013 απορρίφθηκαν στο σύνολό τους τα αιτήματα μετάθεσης των καθηγητών κοινών ειδικοτήτων που υπηρετούσαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε τόπους μακριά από τις οικογένειές τους και μακριά από τα συμφέροντά τους. Ο λόγος ήταν διότι ο τότε Υπουργός, Κων/νος Αρβανιτόπουλος είχε «μηχανευτεί» να «εξυπηρετήσει» άλλους καθηγητές, ίδιων ειδικοτήτων, που υπηρετούσαν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Με συνοπτικές αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς να τηρηθεί κανένα αξιοκρατικό κριτήριο, με λίστες που έφευγαν από το γραφείο του Υπουργού, καθηγητές κοινών ειδικοτήτων μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια στους τόπους που προ μηνός το Υπουργείο Παιδείας διατεινόταν ότι δεν υπήρχαν κενά!

Από το έτος 2013 καθηγητές κοινών ειδικοτήτων- μεταταγμένοι, με κατάφωρα παράνομες διαδικασίες, υπηρετούν στους τόπους συμφερόντων τους. Ενώ οι καθηγητές που υπηρετούσαν ήδη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε τόπους πολύ μακρινούς από τους τόπους συμφερόντων τους, διότι οι θέσεις καταλήφθηκαν ήδη από τους παρανόμως μεταταχθέντες- που επιλεγήκαν από τον τότε Υπουργό Παιδείας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι εκάστοτε διοικήσεις του Υπουργείου Παιδείας διαιωνίζουν αυτές τις παρανομίες σε βάρος των αμετάθετων καθηγητών κοινών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τις παρανομίες που τελέστηκαν καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή.

Μετά από σκληρό μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 3404/2017 ιστορική απόφασή του αναγνώρισε τις παρανομίες που τελέστηκαν και διέταξε την ακύρωση των αποφάσεων μετάταξης καθηγητών κοινών ειδικοτήτων από τη Δ.Ε. στην Π.Ε.

Σημειώνουμε ότι στο ίδιο συμπέρασμα έχει καταλήξει και η υπ΄ αριθμ. 49/Α/2016 ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο κατέγραψε το πλήθος των ανήκουστων αδιαφανών διαδικασιών που έλαβαν χώρα κατά τη διαδικασία μετάταξης καθηγητών κοινών ειδικοτήτων από τη Δ.Ε. στην Π.Ε. και επέβαλε την ανάκληση όλων των πράξεων μετάταξης Καθηγητών Ειδικοτήτων από τη ΔΕ στην ΠΕ.

Με βάση τα παραπάνω,

– Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΡΙΝΕ:

– ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΡΙΝΕ:

ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ – ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ

Απομένει στο Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την ανεπανόρθωτη ζημία που υπέστησαν και εξακολουθούν να υφίστανται οι αμετάθετοι καθηγητές κοινών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΟΚΠΕ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 

ΟΛΓΑΣ Κ. ΒΛΟΝΤΖΟΥ

& συνεργατών

ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΗ 10, 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310-25.25.91, FAX: 2310-25.25.92

ΚΙΝ: 6974.88.40.68, Ε-mail: vlontzoulawoffice@yahoo.gr


 

Ένα σχόλιο

  1. H αποκατάσταση της δικαιοσύνης άργησε 5 χρόνια.Ναι οι μετατάξεις των κοινών ειδικοτήτων ακυρώνονται λόγω παράνομης διαδικασίας. Αυτό που φώναζαν αυτοί οι άνθρωποι εδώ και 5 χρόνια αμετάκλητα και οριστικά αποφασίστηκε.Και τώρα η πολιτεία θα πρέπει να δικαιώσει όλους αυτούς τους αμετάθετους εκπαιδευτικούς των κοινών ειδικοτήτων που είναι μετέωροι από το 2013.’Εχει υποχρέωση να το κάνει………..Αλλα όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί απώλεσαν και σε ψυχή. Ποια αποκατάσταση θα υπάρξει εδώ αναρωτιέμαι……………

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...