Home / HEADER-NEWS / Υπό κατάληψη το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μεσσήνης για την ανακατανομή των αιθουσών. Τι λέει ο Σύλλογος Διασκόντων

Υπό κατάληψη το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μεσσήνης για την ανακατανομή των αιθουσών. Τι λέει ο Σύλλογος Διασκόντων

Δημοσιεύτηκε: 1:46 μμ Ιανουάριος 10th, 2018  


Σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος που συστεγάζονται το Γενικό Λύκειο Μεσσήνης και το ΕΠΑΛ Μεσσήνης προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές διαφωνούν με την ανακατανομή των αιθουσών μεταξύ των δυο σχολείων, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εορτών, στο πλαίσιο απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης , η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, οι μαθητές κατηγορούν όσους πήραν αυτή την απόφαση ότι τους συμπεριφέρονται υποτιμητικά και σαν μαθητές κατώτερης κατηγορίας σε σχέση με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου. Από το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που ανέλαβε καθήκοντα μόλις μερικές ημέρες πριν, για θέματα Παιδείας Νίκος Χονδρός προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση, ώστε να τερματιστεί η κατάληψη και οι μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες για μάθημα.

Ανάλογες προσπάθειες καταβάλει και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Μεσσηνίας κ. Σταματόπουλος. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με πληροφορίες από χθες το βράδυ έχει υποβάλει την παραίτηση του ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Δρακόπουλος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει δεκτή από τον κ. Σταματόπουλο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Καθορίστηκε ο αριθμός των μαθητευομένων και σπουδαστών ΕΠΑ.Σ., ΕΠΑ.Λ. και ΙΕΚ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης διαμαρτύρεται για τη βεβιασμένη και ανεκδιήγητη απόφαση ανακατανομής των κτηρίων του συγκροτήματος που συστεγάζονται το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης και το ΓΕ.Λ. Μεσσήνης.

Η παρούσα διαμαρτυρία αφορά :

α) στην άκαιρη χρονική στιγμή της απόφασης της ανακατανομής, εν μέσω σχολικής χρονιάς και μέσα στις διακοπές Χριστουγέννων, καθώς και τον ανεπαρκή χρόνο, διάρκειας μιας ημέρας, που δόθηκε σε μια κατ’ ουσία δημόσια υπηρεσία να μεταφερθεί.

Ειδικότερα η χρονική συγκυρία της υλοποίησης της απόφασης και η βεβιασμένη μετακίνηση του σχολικού εξοπλισμού, των αρχείων, των εργαστηρίων καθώς και η αδυναμία προετοιμασίας του έμψυχου δυναμικού  του σχολείου (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές) προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα:

– στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς συμπίπτει με τη λήξη του Α’ Τετραμήνου μαθημάτων και δυσχεραίνει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες όπως τον προγραμματισμό διαγωνισμάτων, την κατάθεση βαθμολογίας με σημαντικότερο την απώλεια διδακτικών ωρών, ειδικά για τους μαθητές της Γ’ τάξης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οργάνωση και λειτουργία του θεσμού του «Συμβούλου Καθηγητή» στα ΕΠΑ.Λ.

– στη λειτουργία του σχολείου. Ενδεικτικά αναφέρονται η δυσκολία διεξαγωγής των εργαστηριακών μαθημάτων καθώς και η επιτήρηση των μαθητών στη διάρκεια των εφημεριών.

– στη ψυχολογία των μαθητών καθώς η διοίκηση του σχολείου και ο Σύλλογος δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο να τους προετοιμάσει για τέτοιου είδους αλλαγές στο μέσο της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα την διατάραξη της κανονικότητας της μαθητικής μας κοινότητας.

β) Στο κτήριο που θα μεταστεγαστεί το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης διαπιστώθηκαν προβλήματα  υποδομής που απειλούν την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών και χρήζουν άμεσων κι εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης. Ειδικότερα αναφέρεται η άθλια κατάσταση των τουαλετών και της κεντρικής θέρμανσης.

Τέλος, ο Σύλλογος εκφράζει την απογοήτευση για τη χρονική συγκυρία της υλοποίησης με υπόγειες και κρυφές διαδικασίες εν μέσω σχολικών διακοπών των παραπάνω αποφάσεων αρμόδιων φορέων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης

http://www.tharrosnews.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Τα περιβόητα τάμπλετ δεν έφτασαν ποτέ στα σχολεία και στους μαθητές»

Ο Σύλλογος Ρόζα Ιμβριώτη σε ανακοίνωση του μετέφερε τα προβλήματα που έχουν ...