Home / Featured / «Ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων του κρατικού προϋπολογισμού

«Ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων του κρατικού προϋπολογισμού

Δημοσιεύτηκε: 7:01 μμ Ιανουάριος 13th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ταβάνι στον αριθμό των συμβασιούχων που μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό βάζει διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση  με τις διατάξεις του άρθρου 241 προβλέπεται ρύθµιση για το έτος 2018 ώστε ο µέσος όρος του έκτακτου προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, µίσθωσης έργου και ωριαίας αποζηµίωσης, που απασχολείται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (A΄ 143), πλην των φορέων που υπάγονται στο Κεφάλαιο Α΄ του ν.3429/2005 (Α΄ 314), και η µισθοδοσία του οποίου επιβαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισµό του Κράτους να παραµένει σταθεροποιηµένος σε σχέση µε τα επίπεδα του 2016, λαµβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις για κάλυψη µονίµων θέσεων µε αντίστοιχη µείωση του προσωπικού ορισµένου χρόνου στη διάρκεια του έτους (ιδίως στην περίπτωση του προσωπικού πυροσβεστών πενταετούς θητείας).

Από τον ανωτέρω µέσο όρο, µε στόχο την αντιµετώπιση εξαιρετικών αναγκών, εξαιρούνται και δεν συνυπολογίζονται σε αυτόν οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών, όπως ιδίως οι ανάγκες που απορρέουν από τις προσφυγικές και µεταναστευτικές ροές ή την αντιµετώπιση φυσικών καταστροφών.

Πιο αναλυτικά η διάταξη προβλέπει:

1. Για το έτος 2018, ο µέσος όρος του έκτακτου προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, µίσθωσης έργου και ωριαίας αποζηµίωσης, που απασχολείται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (A΄ 143), πλην των φορέων που υπάγονται στο Κεφάλαιο Α΄ του ν. 3429/2005 (Α΄ 314), και η µισθοδοσία του οποίου επιβαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισµό του Κράτους, όπως αποτυπώνεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναµικού Ελληνικού Δηµοσίου, δεν µπορεί να υπερβαίνει τα οριζόµενα στον ακόλουθο πίνακα:

2. Από τον περιορισµό της παραγράφου 1 εξαιρούνται και δεν συνυπολογίζονται οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών, όπως ιδίως οι ανάγκες που απορρέουν από τις προσφυγικές και µεταναστευτικές ροές ή την αντιµετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο αριθµός του προσωπικού που υπάγεται στο προηγούµενο εδάφιο αποτυπώνεται ειδικά στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναµικού Ελληνικού Δηµοσίου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...