Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας με αποφασιστικότητα, έκτακτη ΓΣ 5/2

Σύλλογος Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας με αποφασιστικότητα, έκτακτη ΓΣ 5/2

Δημοσιεύτηκε: 8:09 πμ Ιανουάριος 23rd, 2018  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com                                                                                                                          

Αθήνα, 18-1-2018

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα:  Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Δευτέρα 5/2, στις 6.30 μμ, στο 39ο-141ο ΔΣ Αθηνών (Τσούντα και Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου)

Μετά την ψήφιση των μέτρων για την 3η αξιολόγηση, του αντιαπεργιακού νόμου που εντείνει την επίθεση στα πρωτοβάθμια σωματεία και την ψήφιση του πρώτου πακέτου των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και αφορά 30ωρο, κριτήρια συγχωνεύσεων, ώρα σχολικών γευμάτων, ένας νέος γύρος επίθεσης ετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μνημονίου που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, δρομολογεί νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν αλλαγές στις δομές της εκπαίδευσης, αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, νέο Λύκειο, συγκεκριμενοποίηση των συγχωνεύσεων, απόπειρα κατάργησης της ώρας της σίτισης από διδακτική κ.λπ. και προωθούν τη «σχολική αυτονομία», δηλαδή το φτηνό, ευέλικτο, διαφοροποιημένο κι ανταγωνιστικό σχολείο της αγοράς.

Με βάση τα παραπάνω και το κάλεσμα του ΔΣ της ΔΟΕ για γύρο Γενικών Συνελεύσεων, καλούμε έκτακτη  Γενική Συνέλευση, την Δευτέρα 5/2, στις 6.30 μμ, στο 39ο-141ο ΔΣ Αθηνών. Είναι επείγον, χωρίς ολιγωρία   το εκπαιδευτικό κίνημα να χαράξει αγωνιστικό σχεδιασμό στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής, ακύρωσης και αποτροπής των μέτρων της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης καθώς και της ανατροπής του συνόλου της επίθεσης που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΣ στις 11/1 αποφάσισε συνοπτικά:

α. Επιμένουμε και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με αποφασιστικότητα, μπλοκάροντας στην πράξη κάθε απόπειρα της διοίκησης και του Υπουργείου να επιβάλλει νέο καθεστώς στις εργασιακές μας συνθήκες με επισκέψεις στα σχολεία από το ΔΣ και την επιτροπή αγώνα, με κινητοποιήσεις στη Διεύθυνση και στο Υπουργείο. Η κυβέρνηση μας έχει ανακοινώσει τα μέτρα που θα νομοθετήσει στην εκπαίδευση τους επόμενους μήνες! Δεν περιμένουμε τις κινήσεις της! Οργανώνουμε και συντονίζουμε πανεκπαιδευτικό αγώνα σε συντονισμό με γονείς/φοιτητές/μαθητές και όλο το εργατικό κίνημα.

β. Καμία υποχρεωτική παραμονή μέχρι τις 2.00 μμ πλην καθηκόντων που έχουν ανατεθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων και άπτονται των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων, όπως γινόταν ως τώρα (παραδειγματικά: συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων, παράδοση ελέγχων…). Ο Σύλλογος και τα μέλη του θα αγωνιστούμε ώστε η 30ωρη παραμονή στο σχολικό χώρο να μην περάσει, και να μην εφαρμοστεί στην πράξη. Όλες οι επιδιώξεις της Κυβέρνησης και του ΥΠΕΠΠΘ, θα μείνουν κενό γράμμα!

γ. Τα γεύματα στο σπίτι για όσα παιδιά δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα. Καμία ανάληψη αρμοδιοτήτων που αντιστοιχούν στα καθήκοντα άλλων επαγγελμάτων, όπως τραπεζοκόμων, τεχνολόγων τροφίμων κ.λπ.

δ. Επαναεπιβεβαιώνουμε την απόφασή μας για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει και πρωτοστατεί με πάγια απόφασή του από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, στο Συντονισμό Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ και με βάση αυτό ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα Συντονισμού για 22/1.

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τη λαοκτόνα πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., ΟΟΣΑ, κεφαλαίου και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...