Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Κ.Σωτηρίου – Έκτακτη Γ.Σ. την Τρίτη 6/2 στις 18.30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου

Σύλλογος Κ.Σωτηρίου – Έκτακτη Γ.Σ. την Τρίτη 6/2 στις 18.30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου

Δημοσιεύτηκε: 12:32 μμ Ιανουάριος 23rd, 2018  


AΠ : 16/ 20-1-2018

Προς: τα μέλη, ΔΟΕ, σύλλογους ΠΕ και ΕΛΜΕ

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στην ψήφιση του πακέτου μέτρων της Γ΄ αξιολόγησης συνεχίζοντας την επίθεση χωρίς τέλος στους εργαζόμενους και το λαό.

Το βασικό χαρακτηριστικό της επίθεσης είναι ότι πέρα από τη συνέχιση της λεηλασίας των δικαιωμάτων, εισοδημάτων και περιουσίας ιδιωτικής και δημόσιας (νέες περικοπές, αρπαγή λαϊκής κατοικίας, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση φόρων κλπ) τα μέτρα της κυβέρνησης σε συμφωνία με την ΕΕ και ΟΟΣΑ επικεντρώνουν και στο χτύπημα του συλλογικού αγώνα και της δράσης των σωματείων και αγωνιστών όπως δεν τόλμησε καμιά προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση (αντιαπεργιακός νόμος, ιδιώνυμο στους αγωνιζόμενους ενάντια στους πλειστηριασμούς, ΜΑΤ και καταστολή)

Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρούμε ότι η στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, η οποία όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα για την αποτροπή των μέτρων αλλά αρνήθηκε να κηρύξει ακόμη και μια απεργία στηρίζοντας ανοιχτά την πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ- κεφαλαίου. Είναι η πρώτη φορά που ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες αρνούνται ακόμα και την απεργία διαμαρτυρίας και δεν προκηρύσσουν ούτε μια 24ωρη απεργία μπροστά στην ψήφιση πακέτου μνημονιακών μέτρων και μάλιστα όταν σε αυτά περιλαμβάνεται και το χτύπημα της απεργίας! Απαράδεκτος κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Στην ίδια κατεύθυνση έχει τεράστια ευθύνη και η πλειοψηφία της ΔΟΕ που ευθυγραμμίστηκε και δεν έβγαλε απεργία – πρόσθεσε διευκολυντική στάση – δηλαδή υποβάθμισε την αντιπαράθεση και έμμεσα δεν κάλεσε σε καθολική συμμετοχή στον αγώνα αλλά απλά “διευκόλυνε” όσους ήθελαν να κινητοποιηθούν!!!

Ο σύλλογος μας μαζί με δεκάδες συλλόγους στην εκπαίδευση και σε συντονισμό με εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έδωσε τη μάχη και το μήνυμα ότι μπορούμε να οργανώσουν απεργιακή απάντηση και τον αγώνα σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής και χωρίς τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Αν δεν γινόταν ατό θα πέρναγαν τα μέτρα ουσιαστικά χωρίς αντίδραση, βέβαια αναντίστοιχη των αναγκών. Εμπειρία-παρακαταθήκη οργάνωσης αγώνα με συντονισμό “απ τα κάτω”, με καλύτερη προετοιμασία, για την αποτροπή των επόμενων μέτρων εν όψει Δ΄ αξιολόγησης και ανατροπής όλου του πλαισίου Χρέους –ΕΕ- Μνημονίων, αλλιώς τα ματωμένα πλεονάσματα, τα μέτρα και η επιτροπεία θα συνεχίζουν μέχρι το 2060 και βλέπουμε!

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η περίοδος αυτή για την εκπαίδευση

Είμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων που ψήφισε (σχετικά με το 30ωρο, τις συγχωνεύσεις, την ώρα γευμάτων) αλλά και πριν από την σειρά νόμων που δεσμεύεται από το συμπληρωματικό Μνημόνιο για την εκπαίδευση να ψηφίσει μέχρι το Μάρτη του 2018 :αλλαγή των δομών της εκπαίδευσης – αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, αξιολόγηση στελεχών και επιλογή στελεχών μέσω ΑΣΕΠ (για πιο γραφειοκρατικά και αποσπασμένα από την εκπαιδευτική λειτουργία στελέχη), το νέο Λύκειο αλλά και νόμο για το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής που επηρεάζει προοπτικά τις νηπιαγωγούς – εξαγγελίες για τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με δυνατότητα επιλογής του γονέα φοίτησης σε παράλληλη λειτουργία νηπιαγωγείων στους δήμους!

Αναμένεται, επίσης, η τελική έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α για την ελληνική εκπαίδευση (Απρίλιος 2018) με νέο πακέτο μέτρων για την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής εκπαίδευσης στο μοντέλο και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ (σχολική αυτονομία, αύξηση του αριθμού των μαθητών, αύξηση του διδακτικού ωραρίου, συγχωνεύσεις και καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας – αδιοριστία, επιχειρηματική λειτουργία του σχολείου και περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης, vouchers, αποκέντρωση και προώθηση συνολικά του σχολείου της αγοράς)

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος κάλεσε στις 22/1/18 σε σύσκεψη συντονισμού των συλλόγων και ΕΛΜΕ ώστε με συντονισμό στη βάση των εκπαιδευτικών χωρίς καθυστερήσεις και λογικές αναμονής και συζήτησης και δημοσίων σχέσεων με το Υπουργείο όπως κάνει η ΔΟΕ (βλέπε απόφαση της για την αναμοριοδότηση των σχολείων) να προχωρήσουμε στην οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε :

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1. Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή της 30ωρής υποχρεωτικής παραμονής. Το υπουργείο δεν τόλμησε να θεσμοθετήσει ευθέως την άμεση ρύθμιση για παραμονή όλων των εκπαιδευτικών όλο το 6ωρο στο σχολείο φοβούμενο την αντιπαράθεση με το εκπαιδευτικό κίνημα. Προσπαθεί να το εισάγει έμμεσα μέσα από την αύξηση των καθηκόντων (διδακτικά και εξωδιδακτικά- φόρμες αξιολόγησης, προετοιμασία, σχολικά γεύματα κλπ). Υπερασπίζουμε το ωράριο μας δεν ανοίγουμε την πόρτα για επιπλέον καθήκοντα Κανένας σύλλογος διδασκόντων και κανένας δ/ντής δεν πρέπει να αλλάξει τη λογική των αναθέσεων καθηκόντων και να προστρέξει να επιβάλει την υποχρεωτική παραμονή των συναδέλφων με επιπλέον καθήκοντα, στην πράξη. Όποιος το επιχειρήσει στρέφεται ενάντια στον κλάδο και θα αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” των κυβερνώντων.

2. Δεν αποδεχόμαστε – δεν υλοποιούμε κανένα νέο καθήκον – Θα ακυρώσουμε την προσπάθεια να επιβάλλουν σταδιακά την 30ωρη υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο με την εισαγωγή νέων μέτρων όπως η αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση, ανάθεση κάθε είδους εξωδιδακτικών καθηκόντων.

3. Δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση – αποτίμηση ή όπως αλλιώς τη βαφτίσει το Υπ. Παιδείας. Ο σύλλογος μας θα προχωρήσει σε απεργία αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης και καλεί από τώρα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κάνουν το ίδιο σε όλη την εκπαίδευση, όπως έκανε όλο το δημόσιο στην αξιολόγηση του 2017. Σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσουμε άμεσα σε συντονισμό γι΄ αυτό με συλλόγους και ΕΛΜΕ.

4. Δεν θα επιτρέψουμε συγχωνεύσεις. Καλούμε σε ετοιμότητα όλες τις σχολικές μονάδες απέναντι σε κάθε περίπτωση απόπειρας συρρίκνωσης, συγχώνευσης, κατάργησης τμήματος ή μονάδας. Διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών και τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων μαζί με όλες τις αναγκαίες δομές αντισταθμιστικής εκπαίδευσης (ΤΕ, Τάξεις υποδοχής, παράλληλη στήριξη κλπ)

5. Προτείνουμε την προετοιμασία απεργιακής κινητοποίησης μέχρι το τέλος Φλεβάρη που επιδιώκουμε να έχει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα και να έχει στόχο την αποτροπή των επικείμενων μέτρων για την Παιδεία καθώς και την διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς(ξεπάγωμα του μισθολογίου με αναγνώριση όλων των χρόνων (και του 15-17) και κάλυψη των απωλειών όλων των Μνημονιακών χρόνων – επαναφορά δώρων) Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή αποκλειστικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, και τα άλλα αιτήματα από το πλαίσιο του συλλόγου.

6. Στηρίζουμε προσπάθειες κινητοποίησης για διορισμούς, προσχολική αγωγή, συμμετέχοντας με το πλαίσιο του συλλόγου. Καλούμε τους αναπληρωτές στη ΓΣ του συλλόγου για τη δημιουργία επιτροπής αναπληρωτών στο σύλλογο και το συντονισμό τους με άλλους συλλόγους. Στηρίζουμε την πρόταση του Συντονιστικού Αναπληρωτών για κινητοποίηση στις 23/2.

7. Θα συμβάλουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση λαϊκής κατοικίας με άμεσο βήμα την προετοιμασία πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 21/2 – μέρα εκκίνησης καθολικά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο σύλλογος καλεί σε έκτακτη ΓΣ την Τρίτη 6/2 στις 6.30μμ στο 1ο ΔΣ Μαρκοπούλου

για την ενημέρωση των συναδέλφων, τη συζήτηση και τις αποφάσεις του συλλόγου για το αγωνιστικό σχέδιο και την οργάνωση του αγώνα. Οι αποφάσεις θα μεταφερθούν στην ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ στις 10/2.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...