Home / Featured / Τι σημαίνει το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών, έτσι όπως ορίζεται πια.

Τι σημαίνει το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών, έτσι όπως ορίζεται πια.

Δημοσιεύτηκε: 6:59 μμ Ιανουάριος 19th, 2018  


    ΄Οταν συμπιέζουν το διδακτικό και το εργασιακό μας ωράριο, το επιβαρυμένο πλέον και τις εξωδιδακτικές εργασίες μας μαζί και τα βάζουν όλα μαζί στο χρονόμετρο των 30 ωρών, μιλάνε ξεκάθαρα παρά τις διαφορετικές δηλώσεις τους για de facto ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, χωρίς να χρειάζεται να αναφερθεί καν η λέξη, και μάλιστα για την πιο άγρια αξιολόγησή τους…αυτή με την κλεψύδρα.
     Με το νέο περιεχόμενο, που προσδίδεται στο 30ωρο των εκπαιδευτικών στο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στις 15/1/18, αλλάζει ουσιαστικά, αυξάνει το καθηκοντολόγιο των εκπαιδευτικών. Με το νέο σύστημα επιλογής των στελεχών, που θα είναι έτοιμο στη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς-είναι το μεθεπόμενο νομοσχέδιο για την παιδεία, που θα φέρουν, όπως έχει πει ο Γαβρόγλου- και το νέο καθηκοντολόγιο τους, ουσιαστικά κλειδώνει στο 100% η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Νομικά δεν θα χρειαστεί τίποτε άλλο. Ποιο ΠΔ 152/2013 και τα σχετικά; Ξεχάστε τα αυτά.
     Ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί θα πάμε στο νόμο Βερναρδάκη για την αξιολόγηση. Το είχαν πει. » Αξιολογήσαμε» τους υποψήφιους διευθυντές μας, οσονούπω έρχεται η σειρά τους να μας αξιολογήσουν με βάση το νέο καθηκοντολόγιο, που τους ετοιμάζουν, που έχει μέσα την αξιολόγησή μας πάνω στα αυξημένα καθήκοντα-αυτά είναι οι δείκτες αξιολόγησής μας- που μας όρισαν στο τωρινό πολυνομοσχέδιο, τα  χρονομετρημένα μάλιστα!
     Βοήθεια μας. Καλοφάγωτα. Είναι που δεν αλλάζει τίποτα με το 30ωρο, υπνωτισμένοι μου συνάδελφοι. Μια χαρά την κάνανε τη δουλίτσα τους, αριστοτεχνικά.
     Έφη Ψωίνου
     Εκπαιδευτικός ΠΕ13-ΠΕ01

 

2 Σχόλια

  1. Σε καμία ανεπτυγμένη χώρα δε νοείται:
    -Μονιμότητα άνευ αξιολόγησης
    -Εκπαιδευτικοί να μην είναι στο σχολείο κανονικό 8ωρο καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 14.30μ.μ και οι εκπαιδευτικοί μένουν στο σχολείο μέχρι 17.30-18.00μ.μ για να ετοιμάσουν διδακτικά πλάνα, διορθωσεις κτλ.

    Πολυ αριστοτεχνικά στην Ελλάδα τόσα χρόνια δεν αξιολογείται κανείς και οι εκπαιδευτικοί μένουν στο χώρο του σχολείου αδιανόητα λίγες ώρες.

    Ελπίζω να αλλάξουν όλα αυτά σύντομα. Ανοιχτό μυαλό, όρεξη για δουλειά και όχι εχθροί φαντάσματα παντού.

  2. Σύμφωνοι αλλά να εξωμοιωθούν και οι μισθοί με τους αντίστοιχους των εκπαιδευτικών του εξωτερικού!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...