Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με την αυθαίρετη καταστρατήγηση των  δικαιωμάτων εκπαιδευτικών

Σχετικά με την αυθαίρετη καταστρατήγηση των  δικαιωμάτων εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 7:48 πμ Ιανουάριος 25th, 2018  


www.ekpaideutikareumata.gr

proodeutikareumata@gmail.com

www.facebook.com/reumata

20-01-2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΜΕ , ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ

Σχετικά με την αυθαίρετη καταστρατήγηση των  δικαιωμάτων εκπαιδευτικών

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, την Τρίτη 16-1-2017, η Γραμματέας του Συλλόγου ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι ο Διευθυντής του σχολείου της θέτει προσκόμματα σε ότι αφορά στη χρήση  των δικαιωμάτων της που προκύπτουν από την θέση της, στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Συγκεκριμένα  κάλεσε το μέλη του Δ.Σ. να παραβρεθούν στο σχολείο της  «λόγω της συμπεριφοράς του διευθυντή απέναντί της με αφορμή τη συνδικαλιστική άδεια που δικαιούται με  στόχο -τουλάχιστον από την πλευρά της ως άτομο αλλά κ ως παράταξη- να καταλάβει ο διευθυντής ότι δεν είναι μόνη της και ότι το συνδικαλιστικό δικαίωμα της άδειας είναι αδιαμφισβήτητο».

Την επόμενη ημέρα , Τετάρτη 17- 1-2018  και ώρα 11.30, με απόφαση του Δ.Σ. πέντε μέλη του, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμά της,  παρέστησαν  στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας και από το διάλογο που ακολούθησε προέκυψε ότι το θέμα ήδη είχε επιλυθεί με πρωτοβουλία του Δ/ντή της σχολικής μονάδας, ο οποίος μάλιστα ως αποδεικτικό στοιχείο επέδειξε και το πρόγραμμα του σχολείου!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, όμως, δεν μπορεί να μην σταθεί στην άποψη του διευθυντή του σχολείου πως ικανοποιεί το αίτημα της Γραμματέα του Συλλόγου, που προκύπτει από την υπάρχουσα νομοθεσία, παρότι δεν συμφωνεί με τον υφιστάμενο νόμο. Θέση που γνωστοποίησε στον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου αλλά  και στη συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Συνάδελφοι, τα νόμιμα  δικαιώματα των εκπαιδευτικών (άδειες, διδακτικό και εργασιακό ωράριο, απεργία και χρόνος γνωστοποίησης αυτής, στάση εργασίας κτλ )  είναι αδιαπραγμάτευτα κεκτημένα των εργαζομένων, δεν μπαίνουν στην κρίση των Διευθυντών και κανένα στέλεχος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να εκφράζει δημόσια και θεσμικά (π.χ. στο Σύλλογο Διδασκόντων)  γνώμη  για αυτά. Πολύ δε περισσότερο, δεν έχει το δικαίωμα να στέκεται ενάντια στην άσκηση αυτών ακριβώς των δικαιωμάτων. Τα στελέχη  της εκπαίδευσης όταν εκφράζουν  δημόσια την αντίθεση τους σε ένα νόμιμο δικαίωμα συναδέλφου,  ασκούν,  λόγω της θέσης τους, έμμεση πίεση στον εκπαιδευτικό να μην κάνει χρήση ή να παραιτηθεί από το νόμιμο δικαίωμά του αυτό.

Το ΔΣ του Συλλόγου  καλεί   τους συναδέλφους  διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάθε θέμα που άπτεται της άσκησης εργασιακών και συνδικαλιστικών  δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πως ο Σύλλογος θα σταθεί δίπλα τους σε ανάλογες καταγγελίες κάνοντας χρήση όλων  των μέσων που έχει στην διάθεση του.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...