Home / Featured / Τι προβλέπει διάταξη για μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο

Τι προβλέπει διάταξη για μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο

Δημοσιεύτηκε: 9:59 μμ Ιανουάριος 14th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πρόβλεψη για μόνιμες προσλήψεις μέσω ειδικών ρυθμίσεων υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας συγκεκριμένα με τις διατάξεις του άρθρου 242 προβλέπονται ειδικές ρυθµίσεις υπό τις οποίες µπορούν να διενεργούνται διορισµοί και προσλήψεις προσωπικού εφόσον τηρούνται τα όρια δαπανών για µισθούς και συντάξεις που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσµο Πλαίσιο Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2018-2021 (ν. 4472/2017, Α΄ 74).

Να σημειώσουμε ότι οι μόνιμοι διορισμοί θα φέρνουν και αναπροσαρμογή του τιθέμενου μέσου όρου για έκτακτους διορισμούς.

Η αναπροσαρμογή θα γίνεται με ΚΥΑ κατόπιν έκθεσης του ΓΛΚ.

Η έκθεση του ΓΛΚ αναφέρει για το εν λόγω άρθρο:

 

Η διάταξη έχει ως εξής:

1. Οι διορισµοί και οι προσλήψεις προσωπικού στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (A΄ 143), σε περιπτώσεις:

α) συµµόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις, µε τις οποίες αναγνωρίζεται η ορισµένης διάρκειας εργασιακή σχέση του υπαλλήλου ως αορίστου χρόνου, ή

β) κάλυψης οργανικών θέσεων µόνιµου προσωπικού ή προσωπικού µε σύµβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που συστήνονται σύµφωνα µε τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και µε ταυτόχρονη αναπροσαρµογή του µέσου όρου της παραγράφου 1 του άρθρου 241, µπορούν να διενεργούνται αρκούσης της τήρησης των ορίων δαπανών για µισθούς και συντάξεις που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσµο Πλαίσιο Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2018-2021 (ν. 4472/2017, Α΄ 74).

Για την τήρηση της προϋπόθεσης αυτής αναπροσαρµόζεται ανάλογα ο µέσος όρος της παραγράφου 1 του άρθρου 241 µε κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονοµικών, κατόπιν έκθεσης που συντάσσεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...