Home / HEADER-NEWS / Πρόσκληση σε ημερίδα «ΦΥΛΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Πρόσκληση σε ημερίδα «ΦΥΛΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Δημοσιεύτηκε: 4:56 μμ Ιανουάριος 31st, 2018  


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σας προσκαλούν στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουν με τίτλο: «ΦΥΛΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

Η Ημερίδα απευθύνεται στα στελέχη της εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης.
Η εκπαίδευση ως βασικός μηχανισμός παραγωγής γνώσης παράγει και αναπαράγει έμφυλους καταμερισμούς και ανισότητες. Ωστόσο μπορεί να αποτελέσει εξίσου δομικό παράγοντα δημιουργίας και προαγωγής της έμφυλης ισότητας υπό το πρίσμα μιας ολιστικής και διεπιστημονικής προσέγγισης. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται διαρκής και συστηματική μελέτη της σχέσης φύλου και εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη της πολυεπίπεδης συναρμογής του φύλου στην εκπαιδευτική πράξη και η αναγκαιότητα εισαγωγής του στην εκπαίδευση ως βασικό ερμηνευτικό εργαλείο προώθησης της έμφυλης ισότητας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι επιμέρους στόχοι της Ημερίδας προσδιορίζονται ως εξής:

– η ανάδειξη της πολυεπίπεδης σχέσης Φύλου και Εκπαίδευσης
– η αναγνώριση της αναγκαιότητας διάχυσης της οπτικής του φύλου στην εκπαιδευτική πράξη
– η παρουσίαση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και δράσεων για ζητήματα Φύλου και έμφυλης ισότητας
– η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων-κηδεμόνων, των μαθητών/-τριών και η συμμετοχή τους σε δράσεις που άπτονται ζητημάτων έμφυλης ισότητας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 1, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος, ώρες 09:30πμ -14:30μμ.
Στους/στις συμμετέχοντες/-oυσες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της Ημερίδας.

[
] [
]

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...