Τελευταία Νέα

Κυριακή, 31/05/2020, 23:27


Home / Featured / Ποιες μεταρρυθμίσεις θα αρχίσει να υλοποιεί το Υπ. Παιδείας

Ποιες μεταρρυθμίσεις θα αρχίσει να υλοποιεί το Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 10:19 πμ Ιανουάριος 6th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τις επόμενες κινήσεις του Υπ. Παιδείας παρουσίασε ο Κώστας Γαβρόγλου κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2018.

Αυτές είναι οι ακόλουθες:

  • Από το Σεπτέμβριο του 2018 αρχίζει να υλοποιείται το σχέδιο για την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση
  • Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα ξεκινήσει σε 205 Δήμους από τους 345 και σε βάθος τριετίας σε όλους τους Δήμους.  Την ευθύνη θα την έχουν οι νηπιαγωγοί.
  • Θα συνεχιστεί η πλήρης αναβάθμιση των ολοήμερων σχολείων. Φέτος επεκτάθηκαν και στα ολιγοθέσια σχολεία. Ο Υπουργός  Παιδείας δήλωσε από τη Βουλή  ότι «πρέπει να πείσουμε την κοινωνία ότι είναι ένας θεσμός μόνο καλό είναι για τα παιδιά. Θέλει προφανώς πρόσθετο προσωπικό, οικονομική ενίσχυση αλλά η έννοια του ολοήμερου είναι κάτι που τα τελευταία δυο χρόνια οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει αποδεικνύουν στην ελληνική κοινωνία ότι είναι ένας θεσμός που πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά».
  • Επίσης το Υπουργείο προχωρά τουλάχιστον για ένα σαββατοκύριακο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων η τσάντα να μένει στο σχολείο.
  • Ορθολογικοποίηση των προγραμμάτων σπουδών στο Γυμνάσιο με την αλλαγή των βιβλίων. Σύμφωνα με τον Υπουργό γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το ΙΕΠ να υπάρχει μια ορθολογικοποίηση και των προγραμμάτων σπουδών και των βιβλίων.
  • Το μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής.  «Εμείς λέμε μια δραματική μείωση των μαθημάτων, αύξηση των ωρών διδασκαλίας και ένα απολυτήριο που θα έχει νόημα και με τους βαθμούς του απολυτηρίου να μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο. Μελετάμε τρόπους ώστε τα παιδιά να σπουδάζουν αυτό που θέλουν και όχι την 30η επιλογή τους.» Τα πιο πάνω δήλωσε ο Υπ. Παιδείας
  • Έχουμε πάρει εξαιρετικές πρωτοβουλίες ως προς τη συμπερίληψη στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Έχουμε τον υψηλότερο αριθμό προσλήψεων εκπαιδευτικών γι αυτές τις ανάγκες στα σχολεία μας και αυτό πρέπει να χαιρετιστεί. Τον Ιανουάριο θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση και των υποστηρικτικών δομών που είναι απαραίτητες.
  • Η κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων. Εκτός από τα πολυτεχνεία, τις νομικές και τις ιατρικές θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν οι υποψήφιοι  σε τμήματα που θέλουν να σπουδάσουν και με τη δημιουργία νέων τμημάτων και με το να δοθούν πρόσθετες θέσεις.
  • Νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται άμεσα και έχει σχέση με το που σπουδάζουν τα αδέρφια.
  • Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ 2020-21

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Η ...