Home / Featured / Η ΠΕΑΔ εναντίον αναδρομικότητας της αναμοριοδότησης σχολικών μονάδων και κριτηρίων που θέτει το Υπουργείο

Η ΠΕΑΔ εναντίον αναδρομικότητας της αναμοριοδότησης σχολικών μονάδων και κριτηρίων που θέτει το Υπουργείο

Δημοσιεύτηκε: 10:25 πμ Ιανουάριος 6th, 2018  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-2014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

email:             pead2014@gmail.com.

ηλεκτρ. σελ.:   https://syllogosanapliroton.wordpress.com/

Πληρ: Διαμάντης Θεόδωρος, Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ε.Α.Δ.

τηλέφωνο: 6982327670

αρ.πρωτ. 127

Αθήνα, 4-1-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων»

Η Π.Ε.Α.Δ. ως θεσμικός εκφραστής των αναπληρωτών της δευτεροβάθμιας εκπ/σης εκφράζει την εντονότατη αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων όπως αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας.

Θεωρούμε πως ένα τόσο σύνθετο και σοβαρό -για τη στελέχωση και συνεπώς την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της δημόσιας εκπαίδευσης- ζήτημα αντιμετωπίστηκε επί της ουσίας με απλουστευτικές λογικές διαχειριστικού/τεχνοκρατικού τύπου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη πλήθος παραμέτρων που το επηρεάζουν, π.χ. συνθήκες διαβίωσης.

Ως Π.Ε.Α.Δ. πιστεύουμε ότι πριν οριστικοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό με την αναμοριοδότηση, θα πρέπει το Υπουργείο να αποσύρει την προτεινόμενη πρότασή του, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις που διατυπώνονται και από την Ο.Λ.Μ.Ε. στην σχετική ανακοίνωσή της (3/1/2018).

Ενδεικτικά σημειώνουμε το απαράδεκτο ισοπεδωτικό πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζονται τα σχολεία που εδρεύουν στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων (τέως Νομών), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα κριτήρια της περιοχής. Για παράδειγμα τα σχολεία των πρωτευουσών της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη) καθώς και οι πρωτεύουσες μειονεκτικών περιοχών (π.χ. το Καρπενήσι ή η Φλώρινα) θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο.

Το ίδιο και όσον αφορά νησιωτικές περιοχές, πολύ περισσότερο που σε πολλές από αυτές (π.χ. Σαντορίνη, Μύκονο, Κρήτη, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά κ.ο.κ.) οι συνθήκες διαβίωσης λόγω τουρισμού καθίστανται καταλυτικός παράγοντας υποστελέχωσης κυρίως εξαιτίας του κόστους ζωής των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών!

Εκείνο όμως που καθιστά εντελώς απαράδεκτη την κατάσταση είναι το ενδεχόμενο της αναδρομικότητας της αναμοριοδότησης!

Κάθε τέτοιο ενδεχόμενο όχι μόνο είναι άδικο και ανήθικο, αλλά πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει νέο κύμα δικαστικών προσφυγών από τους εν δυνάμει θιγόμενους συναδέλφους! Πολύ απλά διότι με αυτή την πρακτική δεν λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν στην περιοχή που υπηρέτησαν οι συνάδελφοι προ πολλών ετών (μόνιμοι και αναπληρωτές).

Η Π.Ε.Α.Δ. θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος εκ μέρους των συναδέλφων αναπληρωτών.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος


 

2 Σχόλια

 1. Εσείς ως ΠΕΑΔ δεν σκεφτήκατε ότι υπάρχουν άνθρωποι -ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ που υπηρέτησαν στο παρελθόν σε μέρη που τώρα θα περάσουν στα δυσπρόσιτα? ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ κύριοι πριν βγάλετε αυτή την ανακοίνωση? Διαβάζετε μόνο την μία όψη του νομίσματος και μιλάω για τους αναπληρωτές πάντα !!! ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ και ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ.
  Ίσχυσε αναδρομικά με Λοβέρδο , ίσχυσε αναδρομικά με Μπαλτά , τώρα ΌΧΙ ?

 2. Η ανακοίνωσή σας είναι μονόπλευρη και δείχνει να εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
  Μετέφερα την οικογένειά μου, πριν 2 χρόνια, σε ένα νησί που δεν ήταν δυσπρόσιτο , (αλλά ουσιαστικά ήταν) 8 μορίων και το διπλανό του με την ίδια σχεδόν συγκοινωνία ,9 μόριων,ήταν (πιο κοντά στην Αθήνα αυτό).
  Η διαφορά ήταν και είναι ένα αεροπλάνο των 150 Ευρώ που δεν χρησιμοποίησα ποτέ!! Μιλάμε για 8 ώρες ταξίδι με το βαπόρι.
  Τώρα πάνε σωστά και τα δύο στα 10 μόρια !!
  Πες μου τώρα κυρα ΠΕΑΔ Που δεν <> ποιον εκπροσωπείς .
  Δεν πρέπει να πάρω τα διπλά μόρια ; Ζητήστε το συμφέρον όλων , όχι αυτό που αρέσει σε κάποιους επιτέλους !! Το συμφέρον όλων !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...