Home / Featured / Νέα παραίτηση αναπληρώτριας στην Μύκονο για οικονομικούς λόγους

Νέα παραίτηση αναπληρώτριας στην Μύκονο για οικονομικούς λόγους

Δημοσιεύτηκε: 8:17 μμ Ιανουάριος 24th, 2018  


Η Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με έγγραφο της καταγγέλλει:

Η θλιβερή και εξευτελιστική κατάσταση στην οποία οδήγησε  και φέτος η κυβερνητική πολιτική εκατοντάδες συνάδελφους αναπληρωτές που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και στις άλλες (τουριστικές και μη) περιοχές στην Ελλάδα, δεν ήταν κάτι που δεν αναμέναμε. Για όλους εμάς, τους εκπαιδευτικούς, που βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των μνημονίων όλα τα τελευταία χρόνια και στην εκπαίδευση και στη ζωή και την εργασία μας, όλα αυτά  είναι το φυσικό και επιδιωκώμενο αποτέλεσμα της διαρκούς υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας παιδείας και του δημόσιου σχολείου, το αποτέλεσμα των δραστικών περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα των εκπαιδευτικών, καθώς και η επέκταση  των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στον τομέα των εκπαιδευτικών.

Πριν από δύο μέρες άλλη μία συναδέλφισσα, αναπληρώτρια μειωμένου ωραρίου, που υπηρετούσε στο νησί της Μυκόνου, αναγκάστηκε να υποβάλει παραίτηση.

Η συναδέλφισσα κλήθηκε να εργαστεί ως αναπληρώτρια μειωμένου ωραρίου , που σημαίνει μισθός 550-600 ευρώ, τη στιγμή που το φτηνότερο ενοίκιο που βρήκε στο νησί της Μυκόνου, ήταν της τάξης των 300 ευρώ… 

Την ίδια ή αντίστοιχη κατάσταση καλούνται να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες ακόμα αναπληρωτές στην περιοχή των Κυκλάδων, μία περιοχή που τα εκπαιδευτικά κενά καλύπτονται από αναπληρωτές σε ποσοστό περίπου 40%.

Με μισθούς από 800 – 1000 ευρώ καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πανάκριβα ενοίκια, δυσβάσταχτο κόστος ζωής και πανάκριβές μετακινήσεις.

Εξάλλου είναι εξευτελιστικό για τους συναδέλφους και τον κλάδο να υφίσταται ακόμα ο θεσμός των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ) , δηλαδή της ελαστικής εργασιακής σχέσης των ωρομισθίων υναδέλφων, οι οποίοι υποαμοίβονται και καλούνται να καλύψουν εκπαιδευτικά κενά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας…

Μπροστά σ αυτήν την κατάσταση ο κλάδος των εκπαιδευτικών  καταγγέλλει την υποκρισία και τον εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης.  Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που για πολλά χρόνια τώρα καλύπτουν κενά σε κάθε άκρη και γωνία της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας ζούνε σε διαρκή ανασφάλεια και “ομηρία” και είναι στα όρια της ψυχικής και οικονομικής κατάρρευσης και τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά απαιτούν άμεσα μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Απαιτούμε: 

  • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς , χωρίς προϋποθέσεις στη γενική και ειδική αγωγή για να καλυφθούν τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά.
  • Μετατροπή όλων των συναδέλφων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρους
  • Κατάργηση του θεσμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου
  • Σεβασμό στη ζωή και στη δουλειά μας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Παπαδημητρίου Δημήτρης

Ο Γενικός Γραμματέας

Παπαδημητρίου Τάκης


 

Ένα σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΕΥΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΖΟΥΝΕ, ΑΦΟΥ ΤΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΟΛΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑ (ΝΕΡΟ, ΔΕΗ ΚΤΛ.). Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ…ΑΙΣΧΟΣ!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...