Μπαξεβανάκης: Άνθρακας ο θησαυρός των κινδυνολόγων

Δημοσιεύτηκε:

3:43 μμ Ιανουάριος 13th, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ο Υφυπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τις διατάξεις του ΥΠΠΕΘ που περιλαμβάνονται σε αυτό. Πιο αναλυτικά ο κ. Μπαξεβανάκης δήλωσε τα εξής:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας): Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όλους τους προηγούμενους μήνες στο διάστημα που διεξαγόταν η διαπραγμάτευση ενόψει της τρίτης αξιολόγησης οργίαζε η κινδυνολογία, η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τον δήθεν «αρμαγεδώνα» που έρχεται στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Και τι δεν ακούσαμε από τους δήθεν έγκριτους εκπαιδευτικούς αναλυτές στα μεγάλα «μέσα μαζικής εξαπάτησης», από τις δήθεν έγκυρες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, από τις δήθεν έγκριτες στήλες των «δήθεν σοβαρών» αθηναϊκών εφημερίδων ημερήσιας κυκλοφορίας. Όπως, ότι έρχεται η τρομοκρατική ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ότι έρχεται μαζικό κλείσιμο σχολείων, ότι αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα των δημόσιων σχολείων, ότι αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών και πολλά ακόμη, δηλαδή, και ότι άλλο ακούσατε όλους αυτούς τους μήνες.

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, η διαπραγμάτευση και αποδείχθηκε, ότι ο περίφημος θησαυρός των «μέσων μαζικής εξαπάτησης», είναι, άνθρακες.

Τι περιλαμβάνει, λοιπόν, το πολυνομοσχέδιο και ποιες είναι οι διατάξεις που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας;

Είναι τρία άρθρα.

Τι περιλαμβάνουν αυτά τα άρθρα;

Το άρθρο 244, αναφέρεται, στις προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του κομμωτή – κουρέα και του τεχνίτη περιποίησης νυχιών και ποδιών. Είναι μνημονιακή υποχρέωση, παρότι ο Εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπάθησε στην εισήγησή του 2 φορές να το διακωμωδήσει. Ας ρωτούσε για να μάθει, πριν αυτό-εξευτελιστεί.

Τι κάνει, λοιπόν, αυτό το άρθρο;

Αυτό το άρθρο κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση σε αυτά τα…..

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.): Συγνώμη, κύριε Υπουργέ, ζήτησα να έρθουν εδώ οι κομμωτές…. και δυστυχώς, η παράταξή σας δεν το δέχτηκε. (ομιλεί εκτός μικροφώνου)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δωρεάν ανοιχτά πανεπιστημιακά μαθήματα για όλους

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας): Προτρέξατε, λοιπόν,…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας): Είπα απλός, ότι αν ο κύριος Εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε φροντίσει να ρωτήσει στο Υπουργείο Παιδείας, θα είχε αποφύγει να εκτεθεί. Με το άρθρο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση των ανθρώπων σε αυτά τα 2 επαγγέλματα, καθώς μειώνεται η απαιτούμενη προϋπηρεσία για την άσκηση αυτών των δύο επαγγελμάτων.

Στο άρθρο 245, αναφερόμαστε στην παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο για την άσκηση των καθηκόντων πέραν της διδασκαλίας.

Επαναλαμβάνουμε αυτό-λεξή την διάταξη που υπάρχει εδώ και 33 χρόνια στο νόμο, δηλαδή από το 1985 στο ν.1566, ο οποίος αναφέρεται ακριβώς σε αυτό το αντικείμενο. Επαναλαμβάνουμε αυτό-λεξή, ότι ανέφερε εκείνος ο νόμος.

Η μόνη διαφορά, είναι, ότι καθορίζουμε στο άρθρο αυτό, ποια είναι τα επιπλέον καθήκοντα που οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να εκτελούν πέραν της διδασκαλίας και αναφέρουμε στο άρθρο 245. Αυτά τα καθήκοντα, είναι, η διόρθωση των γραπτών εργασιών και των διαγωνισμάτων, η συνεργασία με τους γονείς, οι διοικητικές εργασίες, η συμπλήρωση των βιβλίων και των εντύπων που τηρούνται στο σχολείο, η επικοινωνία με τις υποστηρικτικές δομές.

Όλα αυτά τα πράγματα δηλαδή που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί μας τα εκτελούν σήμερα απλώς περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο. Άρα καμία αλλαγή δεν υφίσταται σε σχέση με την παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα.

Τέλος στο άρθρο 246 αναφέρεται στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων. Επειδή και σε αυτό έχει υπάρξει υπέρμετρη κινδυνολογία, αναφέρομαι για όσους δεν γνωρίζουν ότι αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο, η διαδικασία ιδρύσεων, καταργήσεων , συγχωνεύσεων προαγωγών ή υποβιβασμού σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτή γίνεται κάθε χρόνο. Στο άρθρο αυτό εμείς περιγράφουμε τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται αυτή η διαδικασία. Ποια είναι αυτά τα κριτήρια; Είναι η οργανικότητα για τις σχολικές μονάδες, το υφιστάμενο μαθητικό δυναμικό τη χρονιά που συζητάμε, αλλά και το προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των μαθητών που θα προκύψει από την πιθανή συγχώνευση, δεν θέλουμε σχολεία μαμούθ, η συστέγαση στο ίδιο κτίριο δύο σχολείων, η δυνατότητα της σχολικής μονάδας που θα προκύψει από τη συγχώνευση, ο αριθμός των μαθητών που μεταφέρεται. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι καθορίζουμε ένα όριο που είναι ανθρώπινο. Λέμε δηλαδή ότι ο χρόνος της μετακίνησης του μαθητή στο σχολείο που θα προκύψει από πιθανή συγχώνευση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τριάντα λεπτά. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει ότι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί μαθητές στην περιφέρεια της χώρας που η μετακίνησή τους προς το σχολείο διαρκεί πολύ περισσότερο από τριάντα λεπτά. Άρα, το όριο που θέτουμε εμείς είναι μικρότερο απ’ αυτό που ισχύει σήμερα στην πραγματικότητα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περισσότερες θέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Ποιοι μπαίνουν στα ΚΕΣΥ, ποιοι αυξάνουν τις θέσεις

Επομένως, και στο σημείο αποδεικνύεται άνθρακας ο θησαυρός των κινδυνολόγων. Δηλώνουμε λοιπόν με κάθε σαφήνεια ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να υπάρξει οποιαδήποτε μαζική συγχώνευση. Δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση όσα συνέβησαν στις περιβόητες εποχές της κυρίας Διαμαντοπούλου και του κυρίου Αρβανιτόπουλου όπου πολλές χιλιάδες σχολεία μέσα σε μια νύχτα καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν. Αυτά ανήκουν σε άλλους όχι σε εμάς. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα από όλες αυτές τις κινδυνολογίες των προηγούμενων μηνών. Είμαστε βέβαιοι ότι οι κατ΄ επάγγελμα κινδυνολόγοι δεν θα σταματήσουν τη δουλειά τους γιατί πολύ απλά αν δεν κινδυνολογήσουν, αν δεν προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς μας, απλώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ευχαριστώ πολύ.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προσλήψεις όχι μόνο εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικού γενικών καθηκόντων;

Το θέμα των προσλήψεων έχει απόλυτη σχέση με τις συζητήσεις που κάνουμε ...

Μοιράσου!