Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 16/06/2021, 14:43


Home / HEADER-NEWS / Η κρυμμένη σοφία των παιδιών…

Η κρυμμένη σοφία των παιδιών…

Δημοσιεύτηκε: 9:40 πμ Ιανουάριος 13th, 2018  


Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οι περισσότεροι συνδέουμε την ωριμότητα με τη μεγάλη ηλικία, θεωρούμε πως οι μεγάλοι έχουν αποκτήσει εμπειρίες και πρέπει – ειδικά τα παιδιά- να τις σέβονται και να τους ακούνε. Τα παιδιά, από την άλλη, χαρακτηρίζονται ως υπάρξεις που δεν έχουν ευρεία αντίληψη και γνώση απέναντι στις προκλήσεις της ζωής.

Και όμως, σκέφτηκε κανείς πόση σοφία άραγε κρύβουν μέσα τους τα παιδιά; Πόσα διδάγματα μπορούμε να πάρουμε από αυτά μέσα στην απειρία , την αφέλεια αλλά και την αγνότητα που τα χαρακτηρίζει; Πρόσεξε ποτέ κανείς τις κρυμμένες σοφίες που κρύβονται μέσα στα απλά λόγια των παιδιών;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Γιατί τα παιδιά είναι σοφά; Διότι μέσα σε αυτά δεν υπάρχει δόλος, ούτε πονηριά. Τα παιδιά θεωρούν ευτυχία μία σοκολάτα ή μία καραμέλα και όχι τα άφθονα υλικά αγαθά. Γιατί τα παιδιά θεωρούν πως το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να τους δώσει κάποιος είναι μία αγκαλιά. Γιατί τα παιδιά ξεχνούν το κακό που τους έχουν κάνει και ξέρουν να συγχωρούν. Γιατί με το ίδιο παιδί που πριν από λίγη ώρα μπορεί να μάλωναν μετά να έπαιζαν στρατιωτάκια σα να μην έχει συμβεί τίποτα. Τη στιγμή που οι ‘’μεγάλοι’’ και σοφοί, επιθυμούν να ανταποδώσουν αμέσως ακόμα και το μικρότερο κακό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Πόσο σοφά είναι τα παιδιά! Και πόσα πράγματα μπορούμε να μάθουμε και να πάρουμε από αυτά!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...