Κοντά στο να παρουσιάσουν ένα σύστημα προσλήψεων και για τους μόνιμους και για τους αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε:

7:12 μμ Ιανουάριος 11th, 2018

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου αντιπροσωπία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ι. Βαρδακαστάνη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Γ. Λυμβαίος, ο αντιπρόεδρος Κ. Χόρτης και ο Ταμίας Κ. Γαργάλης. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ειδ. Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Κασσιανός.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΕΣΑμεΑ  μεταξύ των άλλων  η ηγεσία του υπουργείου δήλωσε ότι είναι κοντά στο να παρουσιάσουν ένα σύστημα προσλήψεων και για τους μόνιμους και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Θεώρησε δε εύλογη τη θέση της ΕΣΑμεΑ ότι ο ν. 4440 (άρθρο 25) που αναφέρεται στις προσλήψεις των ατόμων με αναπηρία και των συγγενικών τους προσώπων στο Δημόσιο θα πρέπει να βρει αναλογική εφαρμογή και στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών με αναπηρία.

Άλλη μια σημαντική είδηση που βγαίνει από το δελτίο τύπου είναι ότι  ανακοινώθηκε ότι το π.δ. 50 βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησης, οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ (για λόγους ισονομίας και ισότητας, να συμπεριληφθούν και άλλες κατηγορίες αναπηρίας στο σύστημα μεταθέσεων, αποσπάσεων εκπαιδευτικών με αναπηρίες και εκπαιδευτικών που είναι γονείς ατόμων με αναπηρία) θα ληφθούν υπόψη και θα τεθεί σε διαβούλευση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  2.000 περισσότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε σχολές χαμηλής ζήτησης

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΣΑμεΑ το οποίο αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ.

 

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας από συμμαθήτριες της. Στο νοσοκομείο η 16χρονη

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μαθητριών σε λύκειο των Χανίων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ...

Μοιράσου!