Τελευταία Νέα

Saturday, 01/20/18, 05:35Με κάθε λεπτομέρεια θα καθοριστούν οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών για το 30ωρο

Δημοσιεύτηκε:

10:33 πμ Ιανουάριος 6th, 2018

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ SKAI TV ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η αξιολόγηση θα νομοθετηθεί το Φεβρουάριο ή Μάρτιο, σύστημα αξιολόγησης για όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης ξεκινώντας από τα ηγετικά στελέχη του ΥΠΠΕΘ μέχρι και τους διευθυντές.

Όλοι αυτοί θα αξιολογηθούν, όχι όμως ο εκπαιδευτικός της τάξης.

Ξέρετε υπάρχει μια τεράστια συζήτηση δεκαετιών.

Δεν προχώρησε( η αξιολόγηση) ποτέ μέχρι τώρα γιατί δεν υπάρχει ένα κοινά αποδεκτό παιδαγωγικό σύστημα, που να μπορεί κανείς να πει ότι αυτό είναι το σωστό παιδαγωγικό σύστημα άρα αυτό πρέπει να ακολουθήστε όλοι οι εκπαιδευτικοί και με βάση αυτό να σας αξιολογήσουμε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει ένα εκπαιδευτικό μοντέλο.

Δεν υπάρχει μια παιδαγωγική θεωρία που να πεις ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να διδάσκει τα μαθηματικά έτσι. Άρα έχω αυτό το μοντέλο και τον ελέγχω αν τα διδάσκει με αυτό τον τρόπο. Δυστυχώς δεν υπάρχει ένα μοντέλο, υπάρχουν πολλά μοντέλα άρα η παιδαγωγική θεωρία τους εκπαιδευτικού πρέπει να είναι σεβαστή.

Στις συζητήσεις με τους Θεσμούς, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης να του πούμε και δημόσια υπήρξε η απαίτηση από την πλευρά τους να αυξηθεί το διδακτικό ωράριο  των εκπαιδευτικών, να διδάσκουν περισσότερες ώρες την εβδομάδα και επίσης να υπάρξει η ατομική αξιολόγηση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την υποστήριξή τους για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εξέφρασαν οι Δήμαρχοι στη συνάντησή τους με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Και τα δύο αυτά σχέδια δεν υπάρχουν πια στο τραπέζι.

Οι απαιτήσεις αυτές αποκρούστηκαν και έχουν φύγει εκτός συμφωνίας.

Αυτό που υπάρχει είναι η παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Ανεξάρτητα από τις ώρες διδασκαλίας τους, να παραμένουν στο σχολείο σε όλη τη διάρκεια του εργάσιμου χρόνου.

Αυτό είναι νομοθετημένο από το 1985.

Αλλά ο νομοθέτης όμως τότε καθόρισε ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σχολείο εφόσον τους έχουν ανατεθεί εξωδιδακτικές εργασίες, γραφειοκρατικές ή άλλου είδους, για να τις εκτελούν.

Αυτό το πράγμα θα επαναληφθεί στο νομοσχέδιο που θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα για τα προαπαιτούμενα, απλώς θα καθορίζεται με με μεγαλύτερη λεπτομέρεια ποιες είναι αυτές οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών, για ποιο λόγο να παραμένουν στο σχολείο, ποια είναι τα καθήκοντα  που έχουν πέραν της διδασκαλίας και εφόσον υπάρχουν  τέτοια καθήκοντα να παραμένουν στο σχολείο για όσο χρειάζεται να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

 Διαβάστε εδώ δημοσίευση του fresh-education γιατί θέλουν τον εκπαιδευτικό 30 ώρες στο σχολείο

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    Πάλι οι φιλότιμιοι θα τραβάνε κουπί και οι λουφατζήδες θα γλυτώνουν. Αυτό κατάλαβα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προκήρυξη ΜΠΣ που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης προκηρύσσει είκοσι (20) θέσεις μεταπτυχιακών ...

Μοιράσου!