Home / Featured / Και η ΑΣΠΑΙΤΕ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής;

Και η ΑΣΠΑΙΤΕ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής;

Δημοσιεύτηκε: 12:30 μμ Ιανουάριος 26th, 2018  


“Οι Γενικές Συνελεύσεις του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού προσωπικού της ΑΣΠΑΙΤΕ, με συντριπτική πλειοψηφία (91% και 96% αντίστοιχα), επιθυμούν την ένταξη της Σχολής στο ΠΔΑ” τονίζει στον Κ. Γαβρόγλου το ΔΣ του Συλλόγου μελών ΔΕΠ και του εφιστά την προσοχή πως η μη ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΠΔΑ δημιουργεί πολλαπλές στρεβλώσεις:

1. Οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ θα έχουν πτυχίο στάθμης ΤΕ έχοντας παρακολουθήσει πρόγραμμα σπουδών διάρκειας 5 ετών, ενώ οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα έχουν πτυχίο στάθμης ΠΕ έχοντας παρακολουθήσει πρόγραμμα σπουδών διάρκειας 4 ετών.

2. Οι βάσεις των Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ θα υποχωρήσουν εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης της διότι, μεταξύ άλλων, ο οικογενειακός προγραμματισμός της μέσης ελληνικής οικογένειας δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη τη διάρκεια σπουδών που θα είναι μεγαλύτερη για τη λήψη ενός πτυχίου χαμηλότερης στάθμης. Αυτό θα οδηγήσει στον αφανισμό της.

3. Η ανισότητα προοπτικής και εξέλιξης που προκαλείται μεταξύ των μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι αδικαιολόγητη.

4. Δεν στηρίζεται η ενίσχυση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης η οποία, όπως και στις δεκαετίες ’50 και ’60 έτσι και τώρα, αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα την οποία έχει ανάγκη η χώρα για την ανασυγκρότησή της.

Για τους παραπάνω λόγους , σημειώνει ο Σύλλογος, πρέπει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, έστω και την τελευταία στιγμή, να συμπεριληφθεί και η ΑΣΠΑΙΤΕ ως ένας εκ των πυλώνων σύστασης του ΠΔΑ.

Ευχόμαστε  να γίνετε αρωγός στο εύλογο και ρεαλιστικό αίτημά μας, για την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΠΔΑ, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο με την πρόθεσή σας σχετικά με το ρόλο της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Ενιαίο Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως εκφράσθηκε στη συνάντηση που είχαμε μαζί σας Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ, τον Ιούλιο του 2017.

Η ευθύνη απέναντι στις χιλιάδες των φοιτητών μας αλλά και των μαθητών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των οποίων τους καθηγητές παράγει η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι μεγάλη και δεν δικαιολογεί ούτε εξηγεί την εξαίρεση της ΑΣΠΑΙΤΕ από το εν λόγω νομοσχέδιo.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...