Τελευταία Νέα

Wednesday, 04/25/18, 22:07Ισοτιμία πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε:

2:03 μμ Ιανουάριος 11th, 2018

Ολοκληρώθηκε από Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων η νομική επεξεργασία του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης για την ισοτιμία πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αφού ολοκλήρωσε τη νομική επεξεργασία του σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το θέμα της ισοτιμίας των πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την απέστειλε χθες, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Να θυμίσουμε ότι χθες 10/1/2018

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  στις 1 μ.μ. στο Υπουργείο Πολιτισμού ηθοποιοί, χορευτές, χορογράφοι, καθηγητές χορού, κινηματογραφιστές – όλοι απόφοιτοι των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών – διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θέτει σε εφαρμογή το νόμο 4481 ο οποίος ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2017 και διαβαθμίζει τα πτυχία τους.

«Οι καλλιτέχνες που έχουν σπουδάσει και έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού δεν μπορούν να αποδείξουν τι σπούδασαν, ούτε να εξελίξουν τις σπουδές τους διότι τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και παραμένουν αδιαβάθμητα τα 20 τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας δίνει την ευκαιρία στους απόφοιτους των ΙΕΚ διετούς φοίτησης (δημοσίων και ιδιωτικών) να διαβαθμίσουν τα πτυχία τους παρόλο που δεν δίνουν εξετάσεις σε επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού» λένε τα διαμαρτυρόμενα σωματεία καλλιτεχνών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περιορισμοί για τους υποδιευθυντές σχολείων με δυο θητείες

Και προσθέτουν:

«Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου είναι καλλιτέχνης, θεωρούμε ότι έχει απόλυτη γνώση της αδικίας που καθιστά τους καλλιτέχνες της χώρας πρακτικά χομπίστες και αποφασίζουμε να κάνουμε σειρά παραστάσεων διαμαρτυρίας στο Υπ. Πολιτισμού και στο Υπ. Παιδείας για να πιέσουμε τα δύο αρμόδια υπουργεία να υπογράψουν την ΚΥΑ ως οφείλουν, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος. Καταγγέλλουμε το Υπ. Παιδείας που αρνείται πεισματικά να υπογράψει την ΚΥΑ.

Καταγγέλλουμε επίσης το ΥΠΠΟ για την ολιγωρία του και απαιτούμε να υπογράψει άμεσα την ΚΥΑ. Είναι απαράδεκτο να αρνείται ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου να επιτελέσει τα καθήκοντα του απέναντι σε νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή, μόνο και μόνο για να μην έρθει σε σύγκρουση με συντεχνιακά συμφέροντα. Με την άρνηση της υπογραφής της ΚΥΑ ο κ. Γαβρόγλου υπογράφει εν αγνοία του την θανατική καταδίκη των καλλιτεχνικών σπουδών στην Ελλάδα».

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Θα έχουμε φέτος βελτιωτικές αλλαγές στις συμβάσεις των αναπληρωτών;

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει ότι υπάρχει δέσμευση για μόνιμους ...

Μοιράσου!