Τελευταία Νέα

Wednesday, 03/21/18, 08:29Για το θέμα της ώρας σίτισης και αν θα υπολογίζεται ως διδακτική και τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών Α/θμιας

Δημοσιεύτηκε:

10:50 πμ Ιανουάριος 13th, 2018
Ενημέρωση από ΠΣΑΕΠ
Συνάδελφοι, παρευρεθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο, ενημερωθήκαμε για προσλήψεις αναπληρωτών και καταθέσαμε 2 έγγραφα, ζητώντας επίσημες έγγραφες απαντήσεις σε αυτά:
1) Σαφείς διευκρινήσεις για την ώρα σίτισης στο Ολοήμερο και αν θα συνεχίσει να υπολογίζεται ως διδακτική.
2) Άμεση διεκπεραίωση του θέματος καταβολής υπερωριών των (ΕΣΠΑ) αναπληρωτών στα ολιγοθέσια και των αναπληρωτών που δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους για χρήση μειωμένου ωραρίου (κατά 2 ώρες) με τέκνο κάτω των 2 ετών.
Για το θέμα της ώρας σίτισης και το ενδεχόμενο αποχαρακτηρισμού της συγκεκριμένης διδακτικής ώρας, σε προφορικό επίπεδο δεν υπήρξε ούτε ρητή διάψευση, ούτε επιβεβαίωση γεγονός που δείχνει πως υφίσταται θέμα και παραμένει ανοιχτό. Από την πλευρά μας αιτιολογήσαμε τις επιπτώσεις μιας πρόσθετης συμπίεσης του ωραρίου σε επίπεδο σχολικών μονάδων και τους τριγμούς μπορεί να επιφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά (σε μόνιμους και αναπληρωτές).
Για το ζήτημα της πληρωμής των υπερωριών ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πλέον κινητικότητα και αναμένεται σύντομα να διευθετηθεί συνολικά.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
 
Στο θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών στην Π.Ε., το αρμόδιο τμήμα μας πληροφόρησε πως σήμερα απέστειλαν και οι τελευταίες διευθύνσεις τα κενά προκειμένου να προχωρήσει το Υπουργείο σε προσλήψεις όλων των κλάδων της Π.Ε. σε Γενική και Ειδική Αγωγή (εκτός Παράλληλης Στήριξης στη φάση αυτή).
 Οι προσλήψεις θα ανακοινωθούν το πιθανότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς δύσκολα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αύριο.
ΠΣΑΕΠ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προσλήψεις 58 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
          

     

Ένα σχόλιο

  1. Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

    Ενημέρωση από ΠΣΑΕΠ

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2018

Έγγραφο 43336/Ε3/15-3-2018 του Υπουργείου Παιδείας Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2α του ...

Μοιράσου!