Home / HEADER-NEWS / Για ποιο λόγο οι αστυνομικές σχολές δεν εντάχθηκαν στο 3ο Επ. Πεδίο

Για ποιο λόγο οι αστυνομικές σχολές δεν εντάχθηκαν στο 3ο Επ. Πεδίο

Δημοσιεύτηκε: 10:36 πμ Ιανουάριος 3rd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

«Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, γνωρίζεται ότι το διαλαμβανόμενο σε αυτή ζήτημα, ρυθμίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 4327/2015 (Φ.Ε.Κ. Α΄-50), της υπ’ αριθ. Φ.253/85476/Α5 από 28-05-2015 Απόφασης του Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.Ε.Κ. Β΄-995) και της υπ’ αριθ. Φ.253/142542/Α5 από 30-08-2017 όμοιας του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ.Ε.Κ. Β΄-2995).

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι με απόφαση του Υπουργείου μας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που κοινοποιήθηκε στο συνερωτώμενο Υπουργείο, δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα ένταξης των Αστυνομικών Σχολών στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, για το σχολικό έτος 2017-2018, δεδομένου ότι το γνωστικό αντικείμενο των μαθημάτων βαρύτητας αυτού αφενός δε σχετίζεται σε ικανό βαθμό με τις βασικές γνώσεις που καλείται να έχει ο υποψήφιος για τις Αστυνομικές Σχολές, όσο με εκείνες των υπολοίπων Επιστημονικών Πεδίων, αφετέρου η πρόσβαση των υποψηφίων σε αυτό, δεν εξασφαλίζεται ισότιμα για όλους τους υποψήφιους, εξαιτίας των διαφορετικών συντελεστών βαρύτητας, αυξάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το επίπεδο του ανταγωνισμού και θέτοντας σε πλεονεκτική θέση τους υποψήφιους που προέρχονται από την ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών έναντι των υπολοίπων υποψηφίων. Ως εκ τούτου, με το ισχύον σύστημα εξασφαλίζεται η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις να έχουν πρόσβαση στις Αστυνομικές Σχολές, εξεταζόμενοι σε ίσο αριθμό μαθημάτων, ανεξαρτήτως της επιθυμίας του εκάστοτε υποψηφίου να επιλέξει να εξεταστεί και σε επιπλέον μάθημα, για να έχει πρόσβαση και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.

Όσον αφορά στα ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, αρμόδιο να σας ενημερώσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο».

Tα πιο πάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών που δόθηκε στη Βουλή. Η ερώτηση κατατέθηκε από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Βαγιωνάκη Νικολάου Ευαγγελία (Βάλια)
Δρίτσας Παναγιώτη Θεόδωρος
Θραψανιώτης Μιχαήλ Εμμανουήλ
Ιγγλέζη Θεοδώρου Αικατερίνη
Κοζομπόλη – Αμανατίδη Γεωργίου Παναγιώτα
Μιχελογιαννάκης Δημητρίου Ιωάννης
Μουμουλίδης Σταματίου Θεμιστοκλής

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...