Home / Featured / Ετοιμάζονται ξενόγλωσσα βιβλία για τους μαθητές όλων των βαθμίδων από το Υπουργείο Παιδείας

Ετοιμάζονται ξενόγλωσσα βιβλία για τους μαθητές όλων των βαθμίδων από το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 11:57 μμ Ιανουάριος 22nd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δωρεάν ξενόγλωσσα βιβλία σε όλους τους μαθητές των βαθμίδων εκπαίδευσης προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας σε απάντησή του στη Βουλή. Χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:

…»Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα δίνονται δωρεάν αυτά τα συγγράμματα. Είναι ένα απαράδεκτο καθεστώς που το κληρονομήσαμε. Δε μπορεί το κράτος να συναλλάσσεται με εμπόρους. Είναι ενάντια στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, από τον επόμενο Σεπτέμβριο, σε όλες τις βαθμίδες τα ξενόγλωσσα βιβλία θα παρέχονται δωρεάν στους μαθητές, όπως πρέπει να παρέχονται δωρεάν στους μαθητές»¨.

O Υπουργός Παιδείας στη δευτερολογία του διευκρίνισε ότι δεν θα αγοράσουν τα υπάρχοντα ξενόγλωσσα βιβλία αλλά ετοιμάζεται άλλο υλικό. «Δεν πρόκειται εμείς να πούμε, ωραία να μην το πληρώνουν τα παιδιά, να το πληρώσει το κράτος. Έχουμε διαδικασίες με τις οποίες παράγονται τα βιβλία, όχι μόνο με φυσικό τρόπο αλλά και η συγγραφή τους. Το ίδιο προχωρούμε στο θέμα των ξενόγλωσσων βιβλίων που έχει καθυστερήσει» ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Επίσης ο Υπουργός Παιδείας έκανε γνωστό ότι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμά του για το θέμα εκμάθησης ξένων γλωσσών στα σχολεία.

H

για την οποία δόθηκε η απάντηση. Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Δελή.

 

 


 

2 Σχόλια

  1. Κοιτάξτε να αλλάξετε το τρισάθλιο βιβλίο αγγλικών της Ε΄ Δημοτικού. Και αφήστε τις ιδεοληψίες. Οι περιορισμοί που τίθενται στην συγγραφή των κρατικών βιβλίων πνίγουν την δημιουργικότητα, την ευφυΐα και την αποτελεσματικότητα των συγγραφέων. Τα βιβλία του εμπορίου, σε κάθε επίπεδο, σαφώς υπερέχουν. Όταν διδάσκαμε βιβλία του εμπορίου στα γυμνάσια, οι τάξεις κυριολεκτικά απογειώνονταν.

  2. Προεκλογικά είναι μην φας έχουμε γλαρόσουπα

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...