Home / HEADER-NEWS / Ενημερωτικό αιρετών Ρέππα/Μιλτσακάκη για πράξη ΠΥΣΠΕ

Ενημερωτικό αιρετών Ρέππα/Μιλτσακάκη για πράξη ΠΥΣΠΕ

Δημοσιεύτηκε: 7:23 μμ Ιανουάριος 23rd, 2018  


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Ρέππα Ντίνα (τακτική),                                                                                                                         

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Μιλτσακάκη Μιχάλη,  (αναπληρωματικός)

τηλ: 6974513866 mmilts1@gmail.com

 

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

22/1/2018

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

Στο ΠΥΣΠΕ που πραγματοποιήθηκε με πράξη 3, Δευτέρα 22/1/2018, συζητήθηκαν τα παρακάτω:

  1. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

Δόθηκε μία συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε ΠΕ 70 που υπηρετεί στο 6ο Ειδικό ΔΣ Αθηνών για Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Μεταπτυχιακός Τίτλος στις Επιστήμες της Αγωγής – Ειδική Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ενός διδακτορικού τίτλου σπουδών σε ΠΕ70 που υπηρετεί στο 31ο ΔΣ Αθηνών για Διδακτορικό Δίπλωμα από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αφού εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή με θέμα: «Εκπαίδευση και Παιδεία στην Κρήτη (1901-1950), ο Τιμόθεος Βενέρης (1877-1941) από την εκπαιδευτική πράξη στην ιστορία των ιδεών».

  1. Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου

Εγκρίθηκαν έντεκα άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου σε ΠΕ70 από 1ο Πειραματικό ΔΣ Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να διδάξει και να αναλάβει την εποπτεία πρακτικών ασκήσεων στην ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους, σε ΠΕ19 που υπηρετεί στο 91ο ΔΣ Αθηνών προκειμένου να απασχοληθεί ως εκπαιδεύτρια πληροφορικής στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΚΜΗ, σε ΠΕ16.01 που υπηρετεί στο 2ο Ειδικό ΔΣ ΕΛΕΠΑΠ προκειμένου  να συμμετέχει ως εισηγήτρια σε επιμορφωτικό σεμινάριο κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση της Β’ Παιδιατρικής κλινικής του ΕΚΠΑ, σε ΠΕ70 με οργανική  στο 8ο ΔΣ Ζωγράφου για να απασχοληθεί ως δασκάλα YOGA, σε ΠΕ70 με οργανική στο 25ο ΔΣ Αθηνών, προκειμένου να απασχοληθεί ως Προσωπική Σύμβουλος Πρακτικής Άσκησης για την υποστήριξη φοιτητών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», σε ΠΕ70 με οργανική στο 11ο ΔΣ Αθηνών, προκειμένου να απασχοληθεί ως γυμνάστρια σε Γυμναστήριο, σε ΠΕ70.50 που υπηρετεί στο 11ο ΔΣ Αθηνών, προκειμένου να απασχοληθεί στην επιτήρηση και επίβλεψη μαθητών χωρίς την άσκηση διδακτικού έργου, σε ΠΕ60 με οργανική στο 88ο Νηπ. Αθηνών προκειμένου να απασχοληθεί ως μουσικός στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Δ.Σ. Αθηνών (Μαρασλείου), σε ΠΕ60.50 που υπηρετεί στο 3ο Νηπ. Καισαριανής προκειμένου να απασχοληθεί ως ειδική νηπιαγωγός στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Παιχνίδια Λόγου και Γραφής», σε ΠΕ70 που υπηρετεί στο 49ο ΔΣ Αθήνας, προκειμένου να απασχοληθεί ως συντονίστρια/επιμορφώτρια εκπαιδευτικών (συμβουλευτική υποστήριξη και επιμόρφωση κυρίως εξ αποστάσεως)  στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» που υλοποιεί το Ίδρυμα Λαμπράκη.

  1. Ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης σε εκπ/κούς για κατ’ όικον διδασκαλία

Ανατέθηκε σε συναδέλφισσα ΠΕ60.50 που υπηρετεί στο ΤΕ του 78ου Νηπιαγωγείου Αθηνών διότι είχε προσόντα ειδικής αγωγής και σε εκπαιδευτικό ΠΕ60 που υπηρετεί στο 9ο Νηπ. Αθηνών γιατί είχε μεγαλύτερη προϋπηρεσία.

  1. Ανάκληση ανάθεσης υπερωριακής απασχόλησης σε εκπαιδευτικό για κατ’ οίκον διδασκαλία

Ανακλήθηκε η ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης σε ΠΕ60 προϊσταμένη στο 38ο Νηπ. Αθηνών λόγω παραίτησής της από την κατ’ οίκον και διεκόπη κατ’ οίκον διδασκαλία μαθητή λόγω επιστροφής του στο σχολείο.

  1. Αιτήσεις απόσπασης εντός

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις απόσπασης της Πίκη Αγγελικής ΠΕ70 που υπηρετεί στο 70ο ΔΣ Αθηνών για το 112ο ΔΣ Αθηνών (κρίθηκε ως πλεονάζουσα λόγω επιστροφής εκπαιδευτικού από αναρρωτική και αποσπάται σε θέση που προέκυψε λόγω αναρρωτικής), του Τρουπή Χρήστου ΠΕ11 με οργανική στο 81ο ΔΣ Αθηνών για το 5ο ΔΣ Βύρωνα (κρίθηκε ως πλεονάζων λόγω διακοπής της απόσπασής του στο εξωτερικό και αποσπάται σε θέση που προέκυψε λόγω αναρρωτικής) και της Μωραϊτου Κορίνας ΠΕ70 με οργανική στο 73ο ΔΣ Αθηνών για το 117ο ΔΣ Αθηνών (κρίθηκε ως πλεονάζουσα μετά την επιστροφή της από αναρρωτική και αποσπάται σε θέση που προέκυψε λόγω αναρρωτικής).

  1. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών αναπληρωτών εκπ/κών

Αναγνωρίστηκαν όλες οι προϋπηρεσίες αναπληρωτών και εγκρίθηκαν οι συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη μισθολογική τους εξέλιξη.

  1. Εκπρόθεσμη αίτηση οριστικής τοποθέτησης

Το ΠΥΣΠΕ δεν έκανε δεκτές, με ψήφους 3-2, τις αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης δύο εκπαιδευτικών ΠΕ05. Μειοψηφήσαμε οι αιρετοί οι οποίοι υποστηρίξαμε να γίνουν δεκτές οι εκπρόθεσμες αιτήσεις όπως γινόταν την περσινή χρονιά. Να σημειώσουμε ότι οι εκπρόθεσμες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί και απορριφθεί με ψήφους 3-2 μέχρι τώρα, είναι συνολικά αρκετές στον αριθμό και γι’ αυτό θεωρούμε σημαντικό τα τρία μέλη της διοίκησης στο ΠΥΣΠΕ να επανεξετάσουν την αρνητική τους ψήφο.

Στις 22/1/2018, στην 3η συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας ως Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων”, εγκρίθηκε η  τοποθέτηση ως υποδιευθυντή στο 105ο ΔΣ Αθηνών, του εκπαιδευτικού Βλαχάκη Αντώνη, ο οποίος πλειοψήφησε μετά την διαδικασία της εκλογής.  

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης,

Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...