Τι είπε ο Υφυπουργός Παιδείας για συγχωνεύσεις και ωράριο

Δημοσιεύτηκε:

4:31 μμ Ιανουάριος 11th, 2018

Για τις συγχωνεύσεις είπε:

Επειδή και σε αυτό έχει υπάρξει υπέρμετρη κινδυνολογία, αναφέρομαι για όσους δεν γνωρίζουν ότι αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο, η διαδικασία ιδρύσεων, καταργήσεων, συγχωνεύσεων προαγωγών ή υποβιβασμού σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτή γίνεται κάθε χρόνο.

Στη νέα διάταξη που κατατέθηκε στην Βουλή εμείς περιγράφουμε τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται αυτή η διαδικασία.

Ποια είναι αυτά τα κριτήρια;

Είναι η οργανικότητα για τις σχολικές μονάδες, το υφιστάμενο μαθητικό δυναμικό τη χρονιά που συζητάμε, αλλά και το προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των μαθητών που θα προκύψει από την πιθανή συγχώνευση, δεν θέλουμε σχολεία μαμούθ, η συστέγαση στο ίδιο κτίριο δύο σχολείων, η δυνατότητα της σχολικής μονάδας που θα προκύψει από τη συγχώνευση, ο αριθμός των μαθητών που μεταφέρεται.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι καθορίζουμε ένα όριο που είναι ανθρώπινο.

Λέμε δηλαδή ότι ο χρόνος της μετακίνησης του μαθητή στο σχολείο που θα προκύψει από πιθανή συγχώνευση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τριάντα λεπτά.

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει ότι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί μαθητές στην περιφέρεια της χώρας που η μετακίνησή τους προς το σχολείο διαρκεί πολύ περισσότερο από τριάντα λεπτά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι άλλαξε στο άρθρο για τους Υπευθύνους Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών

Άρα, το όριο που θέτουμε εμείς είναι μικρότερο απ’ αυτό που ισχύει σήμερα στην πραγματικότητα.

Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα από όλες αυτές τις κινδυνολογίες των προηγούμενων μηνών.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι κατ΄ επάγγελμα κινδυνολόγοι δεν θα σταματήσουν τη δουλειά τους γιατί πολύ απλά αν δεν κινδυνολογήσουν, αν δεν προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς μας, απλώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Για το ωράριο είπε:

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις η καταστροφολογία των τελευταίων ημερών για μικροκομματικούς λόγους δεν επιβεβαιώθηκε , ανέφερε μιλώντας  στην ΕΡΤ Πύργου  ο υφυπουργός Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης , με αφορμή την κατάθεση σχετικής διάταξης στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, τόνισε ότι δεν αυξάνεται το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών και ότι η μοναδική αλλαγή που περιλαμβάνεται σ’ αυτό είναι ότι περιγράφονται αναλυτικά τα παράλληλα καθήκοντα των εκπαιδευτικών στο σχολείο, τα οποία ούτως ή άλλως ίσχυαν με νόμο που έχει ψηφιστεί από το 1985, κι αυτό για να καταλάβουν και οι δανειστές μας ότι οι εκπαιδευτικοί ασχολούνται και με άλλα αντικείμενα πέρα από τη διδασκαλία.

Επίσης, ο Ηλείος υφυπουργός ανέφερε ότι χθες υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τις απουσίες των μαθητών με την οποία δίδεται τέλος στην κοροϊδία, όπως είπε, των δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Νέα προκήρυξη για προσλήψεις αναπληρωτών μετά την 1η Νοεμβρίου. Για ποιο λόγο θα γίνεται

 

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Στην Αμερική τα σχολεία είναι τεράστια και λειτουργικά και βγάζουν επιστήμονες και όταν κλείνουν ή ανοίγουν κανείς δεν διαμαρτύρεται.

    Εδώ γιατί πρέπει ανά πέντε λεπτά να έχουμε απεργίες;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προσλήψεις όχι μόνο εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικού γενικών καθηκόντων;

Το θέμα των προσλήψεων έχει απόλυτη σχέση με τις συζητήσεις που κάνουμε ...

Μοιράσου!