Home / Featured / Δικαίωση για το ζήτημα της β και γ ανάθεσης από το ΣτΕ για τους Γεωλόγους

Δικαίωση για το ζήτημα της β και γ ανάθεσης από το ΣτΕ για τους Γεωλόγους

Δημοσιεύτηκε: 1:43 μμ Ιανουάριος 8th, 2018  


Το ΣτΕ δικαίωσε το ΓΕΩΤΕΕ, το Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων και ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών γεωλόγων για το ζήτημα της β΄ και γ΄ ανάθεσης του μαθήματος της γεωλογίας σε εκπαιδευτικούς μη αποδεδειγμένα εξειδικευμένους.

Συγκεκριμένα το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε οτι η προσβαλλόμενη ΥΑ για τις αναθέσεις μαθημάτων είναι πλημμελής και υποχρεώνει το ΥΠΕΘ να δικαιολογήσει τη δεύτερη και τρίτη ανάθεση από πλευράς  συνάφειας και επιστημονικής επάρκειας των επιλεγέντων κλάδων.

Ουσιαστικά το ΣτΕ κάνει χρήση μιας διάταξης που εισήχθη μνημονιακώς και λόγω δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να μην διασαλευθεί η σχολική χρονικά δίδει μια τελευταία ευκαιρία στη Διοίκηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. 

Άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι η συνημμένη απόφαση είναι η τέταρτη μιας σειράς συναφών αποφάσεων που αφορούν τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με τις οποίες το Δικαστήριο αποφασίζει με τον τρόπο αυτό, ώστε πλέον μπορεί να γίνει βάσιμα λόγος για σταθερή νομολογία που οφείλει το ΥΠΕΘ να λάβει σοβαρά υπόψιν του για όλους τους κλάδους κατά τον σχεδιασμό της ανάθεσης μαθημάτων.

Κοντολογίς θα λέγαμε ότι το ΣτΕ θέτει σταθερά φραγμό στις άκριτες β και γ αναθέσεις που αποφασίζονται βεβιασμένα και χωρίς τήρηση επιστημονικών κριτηρίων εξυπηρετώντας αλλότριες ανάγκες.

Δρ. Ηλίας Κολλύρης

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Κοτανίδης Ιωάννης

    Μπράβο στους Γεωλόγους και στο ΣΤΕ!
    Η κατάσταση φέτος ξ’εφυγε τελείως.
    Θυμ’ιζει εκείνο το »οποιον ψηλό μαυρούλη έβλεπαν στην Ομόνοια τον βάζανε να παίξει μπάκετ!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...