Home / Featured / Διακριτός τίτλος χωρίς τον όρο «Προσχολική» με διακριτές ηλικιακές ομάδες και διακριτά επαγγελματικά δικαιώματα

Διακριτός τίτλος χωρίς τον όρο «Προσχολική» με διακριτές ηλικιακές ομάδες και διακριτά επαγγελματικά δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε: 10:40 μμ Ιανουάριος 30th, 2018  


«Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 30/1/2018, συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα της θεσμοθέτησης της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης και του σχεδίου νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξέθεσε, για μια ακόμη φορά, τις απόψεις του και κατέθεσε το υπόμνημα «Για το τοπίο που διαμορφώνεται στον τομέα της Προσχολικής Αγωγής» (που είχε καταθέσει και στη σύνοδο των Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων στις 27/1/2018).

Ο Υπουργός Παιδείας, αφού επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης (θα περιληφθεί στο επόμενο σχέδιο νόμου), δεσμεύθηκε ότι:

– Ο τίτλος που θα φέρει το υπό ίδρυση τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (το οποίο θα αντικαταστήσει αυτό του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων) θα είναι διακριτός από αυτόν των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και δεν θα φέρει τον όρο «Προσχολική».

– Στο σχέδιο νόμου οι ηλικιακές ομάδες που απευθύνονται οι σπουδές του κάθε τμήματος θα είναι διακριτές.

– Θα υπάρχει στο σχέδιο νόμου πρόβλεψη για Π.Δ. με το οποίο θα ορίζονται με σαφήνεια τα διακριτά επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του νέου τμήματος.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά ότι η συζήτηση είχε θετικά στοιχεία για τα οποία κρίσιμο σημείο θα είναι η νομοθέτησή τους. Θεωρούμε, όμως, ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η υποχρεωτικότητα της φοίτησης στο δίχρονο νηπιαγωγείο (αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και καλεί τον κλάδο να βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.»

Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών – Διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών ΠΕ60


 

Ένα σχόλιο

  1. Το να προτείνει μια συντεχνια την καταπατηση των επαγγελματικων δικαιωματων ενος κλαδου, του οποιου τα ιδια τα μελη της συγκεκριμενης συντεχνιας, εδω και χρονια λυμαινονται τις θεσεις εργασίας του στους Βρεφονηπιακούς Σταθμους, παει πολυ. Ο ετεροκαθορισμος που επιχειρειται ειναι καταπτυστος και ντροπή για το ΔΣ της ΔΟΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...