Home / Featured / Να αποσυρθεί η τροπολογία που εξαιρεί μόνιμους εκπαιδευτικούς από δωρεάν στέγαση και σίτιση

Να αποσυρθεί η τροπολογία που εξαιρεί μόνιμους εκπαιδευτικούς από δωρεάν στέγαση και σίτιση

Δημοσιεύτηκε: 10:44 πμ Ιανουάριος 15th, 2018  


Πριν δύο ημέρες (την 13/1) το xenesglosses.eu ήταν το μόνο εκπαιδευτικό site που είχε δημοσιεύσει τροπολογία με την οποία δεν θα δικαιούνται πλέον δωρεάν στέγαση και σίτιση οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο με την τροπολογία εδώ

Σήμερα η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων με έγγραφο της ζητάει την απόσυρση της τροπολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Με το νέο πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατατίθεται τη Δευτέρα, 15 Γενάρη και ψηφίζεται στη Βουλή, ανάμεσα σε πολλά άλλα αντιεκπαιδευτικά και αντικοινωνικά μέτρα (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, 30ωρο με νέα καθήκοντα για τους εκπαιδευτικούς, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κ.α.) η κυβέρνηση αποφασίζει με το άρθρο 349 να εξαιρέσει από το δικαίωμα δωρεάν σίτισης και στέγασης από τους Δήμους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους των Δήμων.

   Η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει για άλλη μια φορά την απαξιωτική και υποτιμητική στάση των κυβερνώντων απέναντι στον τομέα της παιδείας και στο λειτούργημα των εκπαιδευτικών. Μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις και περικοπές μισθών και επιδομάτων, μετά το “πάγωμα” των μισθολογικών κλιμακίων για δύο χρόνια και την «διαγραφή» της συγκεκριμένης προϋπηρεσίας από τον υπολογισμό της για τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, μετά την αύξηση ωραρίου και το νέο ασφαλιστικό που προβλέπει σύνταξη στα 67 για τους περισσότερους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, μετά από όλα αυτά τα εργασιακά και οικονομικά “πλήγματα” από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έρχεται με ένα άρθρο να εξαιρέσει όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς από τη δυνητική δυνατότητα να επιδοτούνται από τους Δήμους, ωσάν οι εκπαιδευτικοί να αποτελούν ευνοημένη και υψηλόμισθη οικονομική επαγγελματική κατηγορία ανάμεσα στους άλλους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Οδηγίες για τους υποψήφιους με το 10%

   Ως σωματείο, ως Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων αγωνιστήκαμε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα για την επιδότηση σίτισης, στέγασης και μετακινήσεων όλων των εκπαιδευτικών που ζουν και εργάζονται στη νησιωτική Ελλάδα και δη στις Κυκλάδες. Το κόστος ζωής και μετακίνησης συνεχίζει να είναι δυσβάσταχτο και η διαβίωση των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων ακόμα πιο δύσκολη. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ΓΕΛ

Ως εκ τούτου απαιτούμε να καθιερωθεί ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία των νησιωτικών περιοχών.

Απαιτούμε:

Άμεση απόσυρση του άρθρου 349 του νομοσχεδίου που κατατίθεται τη Δευτέρα 15 Γενάρη που εξαιρεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς από την πρόσβαση στο δικαίωμα δωρεάν σίτισης και στέγασης από τους Δήμους.

Επιδότηση ενοικίου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που νοικιάζουν σπίτι, δωρεάν στέγαση εκεί που υπάρχουν οι δυνατότητες και οι υποδομές, επίδομα σίτισης.

Επαναφορά των επιδομάτων παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών στο επίπεδο του 2009 και γενικότερη κάλυψη των απωλειών

Παροχή επιδόματος θέρμανσης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης και επαναφορά του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ.

Φθηνές, ασφαλείς, τακτικές δημόσιες συγκοινωνίες, με παροχή έκπτωσης 50% στους εκπαιδευτικούς, χωρίς πλαφόν και περιορισμούς, με πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ο Γενικός Γραμματέας

Τάκης Παπαδημητρίου

Μένουν οι αναπληρωτές “φεύγουν” οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί από τους δικαιούχους δωρεάν σίτισης και διαμονής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ΓΕΛ

Τα θέματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των ΓΕΛ περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων ...