Αποφάσεις Δ.Σ. στα πλαίσια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Αριστοτέλη

Δημοσιεύτηκε:

2:19 μμ Ιανουάριος 14th, 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com                                                                                                                          

Αθήνα, 12-1-2018

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα:  Αποφάσεις Δ.Σ. στα πλαίσια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Αριστοτέλη στις 11/1/2017

Στα πλαίσια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Αριστοτέλης», το Δ.Σ. αποφάσισε:

α. Νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Πέμπτη 25/1, 6.30 μμ, στο 39ο-141ο ΔΣ Αθηνών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν, για άμεση ενημέρωση και επαφή και με συλλογικές αποφάσεις να οργανώσουμε τη συνέχεια του αγώνα μας, ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο και αντι-λαϊκά μέτρα κυβέρνησης, υπουργείου, ΕΕ, ΟΟΣΑ και τρόικας. Να υπερασπιστούμε και να δυναμώσουμε τη φωνή και τη δύναμη του σωματείου μας. Επιμένουμε και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με αποφασιστικότητα, μπλοκάροντας στην πράξη κάθε απόπειρα της διοίκησης και του Υπουργείου να επιβάλλει νέο καθεστώς στις εργασιακές μας συνθήκες. Ξεκινάμε από Τρίτη 16/1 με επισκέψεις στα σχολεία από το ΔΣ και την επιτροπή αγώνα, με κινητοποιήσεις στη Διεύθυνση και στο Υπουργείο. Η κυβέρνηση μας έχει ανακοινώσει τα μέτρα που θα νομοθετήσει στην εκπαίδευση τους επόμενους μήνες! Δεν περιμένουμε τις κινήσεις της! Οργανώνουμε και συντονίζουμε πανεκπαιδευτικό αγώνα σε συντονισμό με γονείς/φοιτητές/μαθητές και όλο το εργατικό κίνημα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι συνέβει σχετικά με την ανάρτηση αλβανικής σημαίας σε σχολείο των Χανίων

β. Καμία υποχρεωτική παραμονή μέχρι τις 2.00 μμ πλην καθηκόντων που έχουν ανατεθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων και άπτονται των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων, όπως γινόταν ως τώρα (παραδειγματικά: συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων, παράδοση ελέγχων…). Ο Σύλλογος και τα μέλη του θα αγωνιστούμε ώστε η 30ωρη παραμονή στο σχολικό χώρο να μην περάσει, και να μην εφαρμοστεί στην πράξη. Η 30ωρη παραμονή είναι στην ουσία έμμεση αύξηση του ωραρίου που προετοιμάζει και την άμεση. Η προσθήκη μάλιστα νέων καθηκόντων για τους εκπαιδευτικούς, όπως αυτό της παροχής γευμάτων, στην πραγματικότητα επιδιώκει να θεσμοθετήσει εργασιακές υποχρεώσεις άλλων επαγγελμάτων, διάφορων εντελώς με του εκπαιδευτικού, όπως αυτό του τραπεζοκόμου, του επιστάτη, του τεχνολόγου τροφίμων κ.λπ. Πολύ σημαντικό είναι ότι στις εξωδιδακτικές υποχρεώσεις μας συμπεριλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που αφορούν την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να φτιάξει ένα ασφυκτικό κι ανελαστικό πλαίσιο χειραγώγησης των εκπαιδευτικών. Όλες οι παραπάνω επιδιώξεις της Κυβέρνησης και του ΥΠΕΠΠΘ, θα μείνουν κενό γράμμα!

γ. Τα γεύματα στο σπίτι για όσα παιδιά δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα. Καμία ανάληψη αρμοδιοτήτων που αντιστοιχούν στα καθήκοντα άλλων επαγγελμάτων, όπως τραπεζοκόμων, τεχνολόγων τροφίμων κ.λπ. Ο στόχος του υπουργείου είναι η απλήρωτη εργασία, σε συνδυασμό με την κατάργηση της ώρας της σίτισης ως διδακτικής που συζητιέται, η «από την πίσω πόρτα» αύξηση του διδακτικού ωραρίου, η μείωση των θέσεων εργασίας και ο περιορισμός του αριθμού προσλήψεων αναπληρωτών από τη νέα χρονιά. Καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να υπερασπιστούν τις αποφάσεις τους ώστε τα σχολικά γεύματα στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα να δίνονται για το σπίτι. Για να σιτίζονται όλα τα παιδιά στο σχολείο χρειάζονται ειδικοί εξοπλισμένοι χώροι, τραπεζοκόμοι κ.λπ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας ΕΚΠΑ για την Πιστοποίηση Παιδαγωγικής Επάρκειας

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει και πρωτοστατεί με πάγια απόφασή του από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, στο Συντονισμό Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ και με βάση αυτό ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα Συντονισμού για 22/1.

Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουν τη Δευτέρα 15/1, στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στη 4ωρη διευκολυντική στάση εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που κήρυξε η Δ.Ο.Ε., καλύπτοντας έτσι ολόκληρο το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών, καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στα απογευματινά συλλαλητήρια.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για τη γ’ αξιολόγηση, του εκπαιδευτικού μνημονίου, του περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία και των εκατοντάδων σελίδων των νέων αντι-λαϊκών μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βουλή σε πλήρη σύμπλευση με τη μνημονιακή αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Να ανατρέψουμε τη λαοκτόνα πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., ΟΟΣΑ, κεφαλαίου.

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αγγελίες εργασίας για εκπαιδευτικούς στον ιδιωτικό τομέα

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε αγγελίες εργασίας για εκπαιδευτικούς στον ...

Μοιράσου!