Home / HEADER-NEWS / Αποδεκτή η παραίτηση Ζουράρι. Οι αρμοδιότητες του στον Υπουργό Παιδείας

Αποδεκτή η παραίτηση Ζουράρι. Οι αρμοδιότητες του στον Υπουργό Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 1:52 μμ Ιανουάριος 16th, 2018  


O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του Κώστα Ζουράρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ο πρωθυπουργός συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Ζουράρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο υφυπουργός Παιδείας.

Τις αρμοδιότητες του υφυπουργού αναλαμβάνει ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου, το χαρτοφυλάκιο που κατείχε ο κ. Ζουράρις καταργείται και ο ίδιος παραμένει βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζουράρις προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων με τις υβριστικές δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης που αφορούσαν τον Ολυμπιακό και τον Άρη.

Διευκρινίσεις Ζουράρι στην «Εφ.Συν.»

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις του σήμερα στην «Εφ.Συν.» ο κ. Ζουράρις σημειώνει:

«Οπως έχω ξαναπεί, δεν είναι η πρώτη φορά που μίλησα για παραίτηση, απλά αυτή τη φορά το έκανα κιόλας. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε έρθει σε συμφωνία με την Αλβανία ν’ αλλάξει τα σχολικά της βιβλία, ώστε να μην υπάρχουν πια σε αυτά χάρτες που δείχνουν τους Τσάμηδες να έχουν φτάσει έως τη Θήβα. Αυτό, αν και έπρεπε να έχει γίνει ήδη, δεν έχει γίνει. Με κάλεσαν, λοιπόν, προ ημερών να υπογράψω ώστε να προχωρήσει η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και δεν δέχθηκα, καθώς δεν είναι δυνατόν η χώρα μας, για μία ακόμα φορά, να αναλάβει τον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου”.»

Τονίζει, επίσης, πως «δεν μου ζήτησε κανένας να παραιτηθώ. Στην επικοινωνία που είχα με τον Πάνο Καμμένο, με το που μου είπε να δω τι θα γίνει σχετικά με τις αντιδράσεις για τα όσα δήλωσα σε αθλητικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, αμέσως του είπα πως παραιτούμαι. Ισως και να τον ανακούφισε αυτή μου η απόφαση – εγώ σίγουρα νιώθω ανακούφιση.

»Πάντως, στη Βουλή είχα μια πραγματικά ωραία υποδοχή από την πλειονότητα των βουλευτών, και της Ν.Δ. και όσων από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν εκεί και από του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν σχεδόν σαν ρωμαϊκός θρίαμβος, όλοι μού έδιναν συγχαρητήρια κυρίως για την επιστολή παραίτησης. Ο κ. Τασούλας μάλιστα ήθελε να μάθει και πού ακριβώς ο Αισχύλος έχει χρησιμοποιήσει τη λέξη “ερίδμητος”, που είναι στον “Αγαμέμνονα” από την “Ορέστεια”.

»Σίγουρα το κλίμα υποδοχής μου στη Βουλή ήταν πολύ θετικό και δεν υπάρχει δυσαρέσκεια ούτε μέσα στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. απ’ όσο γνωρίζω».

efsyn.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...