Τελευταία Νέα

Friday, 04/27/18, 10:30Απάντηση του Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε:

11:12 πμ Ιανουάριος 3rd, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

“Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 1365/21-11-2017, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας με θέμα «Κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΕΠΑΛ του Ν.4186/2013» και στα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και η Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που έχει την αρμοδιότητα διαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για την άσκηση των Τεχνικών Επαγγελμάτων, για τα οποία απαιτείται έκδοση επαγγελματικής άδειας, με στόχο τη χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στις ειδικότητες «Τεχνικός Αυτοματισμού» και «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» των ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4186/2013.

Όσον αφορά στις ειδικότητες «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων» και «Τεχνικός Δικτύου και Επικοινωνιών» των ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4186/2013 σημειώνεται ότι ακολουθείται αντίστοιχη διαδικασία με το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη διερεύνηση του θέματος της χορήγησης
επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους των αντίστοιχων τίτλων σπουδών ΕΠΑ.Λ.

Η παραπάνω διαδικασία παρουσιάζει μεγάλο βαθμό πολυπλοκότητας και απαιτεί χρόνο για το συντονισμό των ενεργειών, καθώς προϋποθέτει τη συνεργασία και συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργείων και των αντίστοιχων επαγγελματικών φορέων των εξεταζόμενων ειδικοτήτων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα”.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσληψη νηπιαγωγού σε Δήμο

Τα πιο πάνω αναφέρει ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης σε γραπτή του απάντηση στην ερώτηση του κ. Κονσόλα με θέμα “Κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΕΠΑΛ του Ν.4186/2013”.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Σφαίρα σε σχολείο. 2 εκατ. ευρώ αποζημίωση θα ζητήσει από την πολιτεία η οικογένεια του Μάριου

Στο σχολείο στο οποίο χτυπήθηκε και έχασε τη ζωή του ο μικρός ...

Μοιράσου!