Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 05/03/2021, 17:58


Home / Featured / 14 προσλήψεις έφερε η Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία

14 προσλήψεις έφερε η Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε: 10:48 μμ Ιανουάριος 7th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

14 προσλήψεις έφερε η Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία σε εκπαιδευτικούς των κλάδων Φιλολόγων και Μαθηματικών.  Πρόκειται για προσλήψεις μειωμένου ωραρίου. Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται φέτος πιλοτικά  σε 9 σχολεία της χώρας:

1ο ΕΠΑ.Λ. Δάφνης

1ο ΕΠΑ.Λ. Καισαριανής

1ο ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας

3ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου

3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. Αγίων Αναργύρων

1ο ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας

2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας

ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά

1ο ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης

Η Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία είναι ενισχυτική διδασκαλία που έχει ως σκοπό τη βελτίωση των μαθησιακών επιδόσεων των μαθητών, την παιδαγωγική υποστήριξή τους και παρέχεται παράλληλα στις τάξεις των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Για τη στελέχωση των τμημάτων εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας μπορούν να διατίθενται εξολοκλήρου μόνιμοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03 που βρίσκονται στη διάθεση των οικείων ΠΥΣΔΕ ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να διατίθενται για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου ή, σε περίπτωση που και αυτό δεν καταστεί δυνατό, να αποσπώνται εκπαιδευτικοί στη σχολική μονάδα στην οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας. Η διάθεση ή η απόσπαση γίνεται για ένα διδακτικό έτος και προτάσσονται οι εκπαιδευτικοί της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που υποβάλλουν δηλώσεις προτίμησης. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις για τις διαθέσεις και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων και των Εκπαιδευτικών

Σε περίπτωση που τα τμήματα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας δεν μπορούν να στελεχωθούν από μόνιμους εκπαιδευτικούς, δύναται να προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και να απασχολούνται σύμφωνα με τη διαδικασία και το ωράριο που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία. Σε περίπτωση που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους στην Α΄ τάξη, όπως ορίζει η πράξη «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ.», μπορούν να απασχολούνται για τη συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου σε τμήματα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας της Β΄ και Γ΄ τάξης της ίδιας σχολικής μονάδας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Eπαναφοίτηση μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία - Από 1 έως 20 Μαρτίου οι εγγραφές

Στόχος είναι το πρόγραμμα να γενικευτεί την επόμενη σχολική χρονιά σε 340 ΕΠΑΛ. Η γενίκευση αναμένεται να φέρει πολλές προσλήψεις αναπληρωτών στις ειδικότητες των φιλολόγων και μαθηματικών.

Σημειώνουμε ότι όπως αναφέρονταν στη σελίδα του Υπουργείου η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία για την ενίσχυση του γλωσσικού και αριθμητικού γραμματισμού των μαθητών της Α΄ τάξης θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα στην τάξη με την πρόσληψη  δεύτερου εκπαιδευτικού στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά. Ως xenesglosses.eu αναφέρουμε ότι αυτό σημαίνει ότι οι ώρες διδασκαλίες θα είναι στο πλαίσιο του πρωινού κύκλου και όχι μετά το τέλος των μαθημάτων όπως συμβαίνει με την ενισχυτική στο Γυμνάσιο. 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι θα γίνει φέτος με τις προαγωγικές εξετάσεις και την παράταση του σχ. έτους σε Γυμνάσια και Λύκεια

Προκρίνεται το σενάριο ματαίωσης των προαγωγικών εξετάσεων στη Δευτεροβάθμια λόγω της πανδημίας ...