Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 01:51


Home / HEADER-NEWS / ΣΥΝΕΚ – Όλοι στην απεργία στις 14/12

ΣΥΝΕΚ – Όλοι στην απεργία στις 14/12

Δημοσιεύτηκε: 4:04 μμ Δεκέμβριος 4th, 2017  


Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14/12 θα είναι η δυναμική απάντηση του κλάδου, στα σχέδια για την παραπέρα επιδείνωση των εργασιακών μας συνθηκών.

Επιβεβαιώνονται οι προθέσεις και οι απαιτήσεις των δανειστών, με την κάλυψη του ΟΟΣΑ, για παραπέρα επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών (αξιολόγηση – συγχωνεύσεις σχολείων – ωράριο / υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο – αύξηση μαθητών στο τμήμα), στα πλαίσια του κλεισίματος της Γ’ αξιολόγησης.

Είναι φανερό επομένως, ότι τέτοιες εξελίξεις, που θα πισωγυρίσουν το δημόσιο σχολείο, χειροτερεύοντας τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και υποβαθμίζοντας τη μόρφωση των μαθητών, πρέπει να αποτραπούν από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Απαιτούμε από το Υπουργείο  να μην νομοθετήσει τέτοια αντιεκπαιδευτικά μέτρα και να μην προβεί σε νομοθέτηση του εξαγγελθέντος νέου λυκείου που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του κλάδου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Σε αυτή την κατεύθυνση, η γενική πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών, αποκτά για τους εκπαιδευτικούς επιπλέον  και ένα πολύ σοβαρό και συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Η μαζική μας συμμετοχή σε αυτή την κινητοποίηση, θα είναι μία αποφασιστική έκφραση της αγωνιστικής διάθεσης του κλάδου, για την ανυποχώρητη υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνθηκών μόρφωσης των μαθητών.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα από την προετοιμασία της απεργίας και στις γενικές συνελεύσεις του Δεκέμβρη, ο κλάδος πρέπει να δείξει την ετοιμότητά του με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην περάσουν αυτά τα αντιεκπαιδευτικά σχέδιαΌχι μόνο να αποτρέψουμε οποιαδήποτε υποχώρηση του Υπουργείου στις απαιτήσεις των δανειστών, αλλά και να διεκδικήσουμε δυναμικά, την επαναφορά του ωραρίου μας στα επίπεδα του 2013, τη μείωση των μαθητών στο τμήμα, την πλήρη κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης-χειραγώγησης, την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, την οικονομική αναβάθμιση και πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς.

 • Όλοι στην απεργία στις 14 του Δεκέμβρη.
 • Καμιά θυσία της δημόσιας εκπαίδευσης στο βωμό των μνημονίων.
 • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.
 • Μισθοί και συντάξεις αξιοπρέπειας.
 • Κατάργηση της τροπολογίας της Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
 • Καμία αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο. Υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
 • Ανυποχώρητος αγώνας για το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αριθμός εισακτέων Στρατιωτικών Σχολών 2022 - Συμπληρωματική Προκήρυξη

 


 

Ένα σχόλιο

 1. Μουσικός ΠΕ16

  Θα γίνει τελικά αυτή η απεργία;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...