Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος ΠΕ Σητείας «Ο Μύσων»: Διευκρινιστικό ερώτημα σχετικά με νομική διεκδίκηση αναδρομικών περικοπών

Σύλλογος ΠΕ Σητείας «Ο Μύσων»: Διευκρινιστικό ερώτημα σχετικά με νομική διεκδίκηση αναδρομικών περικοπών

Δημοσιεύτηκε: 7:13 μμ Δεκέμβριος 11th, 2017  


Οι αγώνες του κλάδου έφεραν την αναβάθμιση του κοινωνικοοικονομικής και βιοτικής  θέσης των συναδέλφων. Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις που δόθηκαν με αίμα πληρωμένοι από το μισθό μας. Ο κλάδος έχει μάθει να δίνει αγώνες για την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Στόχος πρωτίστως είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης  με όρους κινηματικούς. Επιδόματα που κατακτήθηκαν δεν ενσωματωθήκαν στο μισθό και περικόπηκαν πρώτα ενώ στη συνέχεια με την υπαγωγή της χώρας στην οικονομική κατοχή οι μνημονιακές κυβερνήσεις έβαλαν στο μάτι του κυκλώνα τον κλάδο. Η καθοδηγούμενη παρέλαση στα κυβερνητικά κανάλια και τα παπαγαλάκια  έδιναν το δικό τους αγώνα  κατά του κλάδου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Με το νόμο 4024/11 η αγαπητή στον κλάδο μας Άννα Διαμαντοπούλου, έκανε την πρώτη επιδρομή στο μισθό μας. Τεχνηέντως μοίρασε τον κλάδο σε 2 κομμάτια των πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία και των κάτω των 15 οι οποίοι είδαν 40% μείωση στο μισθό. Η αντίδραση από την πλευρά της ομοσπονδίας ήταν πολύ αποτελεσματική με μια μέρα απεργία. Αργότερα ο 4354/15 έρχεται να κατοχυρώσει τις περικοπές με τα ΜΚ καθώς και με το παράτυπο και  παράνομο πάγωμα τους για 2 χρόνιαΟ κλάδος δεν πρέπει να  ξεχνά ούτε τις κυβερνήσεις αυτές ούτε τους εκπροσώπους τους.

                Η κινηματική διεκδίκηση του 2006 δεν είχε ως αποτέλεσμα την πίστωση των 176 ευρώ αλλά τουλάχιστον την κατοχύρωση του ενός από τα δύο έτη υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής όταν. Ακολούθησαν νομικές διεκδικήσεις του εν λόγω επιδόματος από ιδιώτες δικηγόρους οι οποίοι στην καλύτερη δικαίωσαν τους προσφυγέντες αλλά τα χρήματα της αποζημίωσης ποτές δεν μπήκαν στους λογαριασμούς των συναδέλφων. Βέβαια κανείς μας ποτές δεν ενημερώθηκε από τους υπεύθυνου το λόγο. Τώρα τα ίδια γραφεία διαφημίζουν την  προσφυγή για την αναδρομική διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών , «Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών καλοκαιριού». Κατά τη  γνώμη του συλλόγου μας η διεκδίκηση αυτή δεν οδηγεί πουθενά μιας και με νομική συμβουλή που είχαμε δεν υπάρχει νομικό έρισμα.

Ως μέλη της ομοσπονδίας καλούμε τους συναδέλφους τέτοιου είδους αιτήματα να καταφεύγουν στο Σύλλογό τους ο οποίος ως μέλος της ΔΟΕ έχει νομική υπηρεσία η οποία καλύπτει τους συναδέλφους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δωρεάν διάθεση πέντε self tests στους μαθητές από 14/10 μέχρι 23/10

Ζητούμε από τη νομική σύμβουλο της ομοσπονδίας:

1.Να μας απαντήσει εγγράφως σχετικά με τη νομική ευστάθεια του αιτήματα της αναδρομικής διεκδίκηση των επιδομάτων μας.

2.Αν αυτά ευσταθούν καλούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την Ομοσπονδία ώστε να αναλάβει την διεκδίκηση.

3.Να εξεταστεί η νομιμότητα του παγώματος των ΜΚ από 1-1-2016  έως 31-12-17.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα Σχολεία στα οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

4.Να ελεγχθεί η νομιμότητα της αναδρομικής παρακράτησης ποσοστού 0,5 για ΜΤΠΥ Στον νόμο 4488/2017, προβλέπεται ότι από 1/1/2017 έχει αυξηθεί το ποσοστό του ΜΤΠΥ από 4 % σε 4.5 %. Η αύξηση αυτή θα περικοπεί αναδρομικά όχι μόνο από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς αλλά και από αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ.

 

Για το Δ.Σ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η απόφαση για την Ενισχυτική Διδασκαλία των Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, ...