Home / HEADER-NEWS / Η σπουδαιότητα των αγγλικών για ενήλικες: Κάνουμε τη δια βίου μάθηση πράξη!

Η σπουδαιότητα των αγγλικών για ενήλικες: Κάνουμε τη δια βίου μάθηση πράξη!

Δημοσιεύτηκε: 10:01 μμ Δεκέμβριος 11th, 2017  


Η σπουδαιότητα των αγγλικών για ενήλικες: Κάνουμε τη δια βίου μάθηση πράξη!

της Αθηνάς Ν. Μαλαπάνη

Επιχειρηματία Εκπαίδευσης, Φιλολόγου

Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από ενήλικες αποτελεί μία από τις ανάγκες της σημερινής αγοράς εργασίας. Στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της συνεχούς επιμόρφωσης, πολλοί ενήλικες επιλέγουν να μάθουν ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας προσφέρει πολλά οφέλη στους σύγχρονους ενήλικες. Κατ’ αρχήν, η εύρεση εργασίας ή οι καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες (προαγωγή, ανώτερες θέσεις, δυνατότητα εύρεσης εργασίας ή μετεκπαίδευσης στο εξωτερικό) αποτελούν τις κυριότερες θετικές επιπτώσεις από την εκμάθηση αγγλικών. Πέρα όμως από τον επαγγελματικό τομέα, η εκμάθηση της αγγλικής αποτελεί και μια ψυχολογική ανάγκη του σημερινού ενήλικα. Η γνωριμία με την κουλτούρα του αγγλόφωνου κόσμου και η βιωματική διδασκαλία της γλώσσας αποτελεί ένα μέσο ευρύτερης καλλιέργειας του ατόμου. Επιπλέον, συντελεί και στην πιο ανάλαφρη προσέγγιση της γλώσσας και χαλαρώνει τον πιεσμένο -ψυχολογικά και συναισθηματικά- ενήλικα. Τέλος, τα ευέλικτα ωράρια, αλλά και οι δυνατότητες που δίνονται μέσα από την εκμάθηση των αγγλικών μέσω διαδικτυακών μαθημάτων (το λεγόμενο etwining) διευκολύνει την οργάνωση του καθημερινού προγράμματος κάθε ενήλικα με πολλαπλές υποχρεώσεις.

Για τους ανωτέρω λόγους λοιπόν, τα μαθήματα αγγλικών από ενήλικες αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές για την πραγματοποίηση της δια βίου μάθησης και της συνεχούς εκπαίδευσης, που αποτελεί επιταγή του καιρού μας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...