Home / Featured / Πως υπολογίζονται τα ένσημα και ο μισθός στην ενισχυτική διδασκαλία

Πως υπολογίζονται τα ένσημα και ο μισθός στην ενισχυτική διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε: 9:26 μμ Δεκέμβριος 4th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια. Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν εκπαιδευτικοί των κλάδων: ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ12.08, ΠΕ12.10 και ΠΕ06. Η πρόσληψη είναι με μειωμένο ωράριο ή με ωρομισθία.

Ως xenesglosses.eu ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου έχει από 9 έως 15 ώρες. Λογικά φιλόλογοι και μαθηματικοί θα είναι μειωμένου ωραρίου. Οι ωρομίσθιοι θα έχουν από 1 έως 8 ώρες. Οι αμοιβές είναι κλάσμα του μισθού του αναπληρωτή πλήρους ωραρίου. Αν δηλαδή κάποιος έχει 10 ώρες θα λάβει τα 10/23 του μισθού του αναπληρωτή. Αν ένας αναπληρωτής με ΜΚ1 λαμβάνει 875 ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου  με 10 ώρες θα λάβει 10/23Χ875 = 380 ευρώ φυσικά ο μισθός ανεβαίνει αν έχετε παιδί, προϋπηρεσία κλπ

Τι γίνεται αν δεν αναλάβω υπηρεσία; Διαγράφομαι από τον πίνακα; 

Όχι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του Υπουργείου «Σε περίπτωση που επιλεγεί ο υποψήφιος σε μια Δ.Δ.Ε. και δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί, παραμένει υποψήφιος για πρόσληψη στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών». Επίσης αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί, μετακινείται στο τέλος του πίνακα που έχει καταρτίσει η Δ.Δ.Ε για το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Πόσα ένσημα βάζω;

Τα ένσημα εξαρτώνται από τις μέρες που δουλεύεται. Αν για παράδειγμα αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου έχει 10 ώρες και αυτές είναι σε 5 μέρες μοιρασμένες θα βάζει κάθε μήνα περίπου 22 ένσημα. Το ίδιο ισχύει και για τις γιορτές. Αν όμως τις έχει τις ώρες σε 3 μέρες τότε θα βάζει 3 ένσημα την εβδομάδα. Σας συμφέρει λοιπόν να απλώσετε τις ώρες.

Ο ωρομίσθιος τι διαφορά έχει από την αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου;

Ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου πληρώνεται με το μήνα ακόμα και αν έχουμε αργίες Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ. Ο ωρομίσθιος πληρώνεται για τις ώρες που εργάζεται οπότε στις γιορτές δεν εργάζεται και δεν πληρώνεται.

Ενισχυτική Διδασκαλία – Δείτε τα ΣΚΑΕ ανά Περιφέρεια. Αιτήσεις εκπαιδευτικών έως 8/12. Η απόφαση


 

Ένα σχόλιο

  1. Καλησπέρα

    Ονομάζομαι Αναστασία Καγιούλη και είμαι φιλόλογος μειωμένου ωραρίου ως αναπληρώτρια στην ενισχυτική διδασκαλία.

    Πώς υπολογίζονται τα μόρια της προϋπηρεσίας?

    Έχω 14 ώρες την εβδομάδα.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Αναστασία Καγιούλη

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...