Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/03/2021, 12:43


Home / Featured / Πως υπολογίζονται τα ένσημα και ο μισθός στην ενισχυτική διδασκαλία

Πως υπολογίζονται τα ένσημα και ο μισθός στην ενισχυτική διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε: 9:26 μμ Δεκέμβριος 4th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια. Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν εκπαιδευτικοί των κλάδων: ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ12.08, ΠΕ12.10 και ΠΕ06. Η πρόσληψη είναι με μειωμένο ωράριο ή με ωρομισθία.

Ως xenesglosses.eu ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου έχει από 9 έως 15 ώρες. Λογικά φιλόλογοι και μαθηματικοί θα είναι μειωμένου ωραρίου. Οι ωρομίσθιοι θα έχουν από 1 έως 8 ώρες. Οι αμοιβές είναι κλάσμα του μισθού του αναπληρωτή πλήρους ωραρίου. Αν δηλαδή κάποιος έχει 10 ώρες θα λάβει τα 10/23 του μισθού του αναπληρωτή. Αν ένας αναπληρωτής με ΜΚ1 λαμβάνει 875 ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου  με 10 ώρες θα λάβει 10/23Χ875 = 380 ευρώ φυσικά ο μισθός ανεβαίνει αν έχετε παιδί, προϋπηρεσία κλπ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Τι γίνεται αν δεν αναλάβω υπηρεσία; Διαγράφομαι από τον πίνακα; 

Όχι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του Υπουργείου «Σε περίπτωση που επιλεγεί ο υποψήφιος σε μια Δ.Δ.Ε. και δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί, παραμένει υποψήφιος για πρόσληψη στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών». Επίσης αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί, μετακινείται στο τέλος του πίνακα που έχει καταρτίσει η Δ.Δ.Ε για το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Πόσα ένσημα βάζω;

Τα ένσημα εξαρτώνται από τις μέρες που δουλεύεται. Αν για παράδειγμα αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου έχει 10 ώρες και αυτές είναι σε 5 μέρες μοιρασμένες θα βάζει κάθε μήνα περίπου 22 ένσημα. Το ίδιο ισχύει και για τις γιορτές. Αν όμως τις έχει τις ώρες σε 3 μέρες τότε θα βάζει 3 ένσημα την εβδομάδα. Σας συμφέρει λοιπόν να απλώσετε τις ώρες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Ο ωρομίσθιος τι διαφορά έχει από την αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου;

Ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου πληρώνεται με το μήνα ακόμα και αν έχουμε αργίες Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ. Ο ωρομίσθιος πληρώνεται για τις ώρες που εργάζεται οπότε στις γιορτές δεν εργάζεται και δεν πληρώνεται.

Ενισχυτική Διδασκαλία – Δείτε τα ΣΚΑΕ ανά Περιφέρεια. Αιτήσεις εκπαιδευτικών έως 8/12. Η απόφαση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...