Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 22:17


Home / HEADER-NEWS / Οι παρατεταμένες δυσλειτουργίες στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. οδηγούν τα Δ.Ι.Ε.Κ. στην απαξίωση

Οι παρατεταμένες δυσλειτουργίες στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. οδηγούν τα Δ.Ι.Ε.Κ. στην απαξίωση

Δημοσιεύτηκε: 12:58 μμ Δεκέμβριος 14th, 2017  


Γ. Μαυρωτάς: «Οι παρατεταμένες δυσλειτουργίες στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. οδηγούν τα Δ.Ι.Ε.Κ. στην απαξίωση»

Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. (Δ.Ι.Ε.Κ.) όλης της χώρας εξαιτίας των δυσλειτουργιών του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου.

Η συνεχιζόμενη κατάληψη στους χώρους του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. που έχει οδηγήσει στην πλήρη διοικητική του παράλυση, αλλά και τα σημαντικά ζητήματα νομιμότητας και κανονικότητας που αντιμετωπίζει, ως προς την οργάνωση και λειτουργία του, έχουν επηρεάσει μεταξύ άλλων και την ομαλή λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Η κατάσταση των Δ.Ι.Ε.Κ. χαρακτηρίζεται από τους Διευθυντές τους ως απελπιστική, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργούν οριακά, μη μπορώντας να ανταποκριθούν πλέον στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις. Επιπλέον, η μειωμένη χρηματοδότηση αλλά και η νέα αναποτελεσματική και γραφειοκρατική διαδικασία προμηθειών, έχει ως συνέπεια τα Δ.Ι.Ε.Κ. να αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα, υλικά καθαριότητας, εξαρτήματα μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και υλικά εκπαίδευσης.

Όλα τα παραπάνω, τονίζει ο κ. Μαυρωτάς, διαμορφώνουν μια εικόνα βαθιάς κρίσης στη δημόσια εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων στη χώρα μας, κάτι που θα έπρεπε να έχει προβληματίσει εγκαίρως την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο προτού να είναι αργά, όταν μάλιστα τη φετινή χρονιά σημειώθηκε αυξημένη συμμετοχή στις αιτήσεις για τα Δ.Ι.Ε.Κ. αποδεικνύοντας τη σημασία της δημόσιας τεχνικής/επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και την απήχησή της στην κοινωνία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Ο βουλευτής του Ποταμιού ρωτά τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις ενέργειες που προτίθεται να λάβει με σκοπό την άμεση επίλυση των προβλημάτων και την απρόσκοπτη λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ. Επίσης θέτει το ζήτημα απλοποίησης των διαδικασιών προμηθειών, ενώ ζητά ενημέρωση αν έχει εκπονηθεί κάποιο στρατηγικό σχέδιο για την επαγγελματική κατάρτιση στη χώρας μας και ποιο θα είναι το μέλλον των Δ.Ι.Ε.Κ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...