Σάββατο, 27/11/2021, 13:10


Home / Featured / Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από 31 γονείς για σχολείο αποθήκη…

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από 31 γονείς για σχολείο αποθήκη…

Δημοσιεύτηκε: 4:44 μμ Δεκέμβριος 31st, 2017  


Το σχολείο λειτουργεί σήμερα ως 12θέσιο και αντιμετωπίζει σοβαρά στεγαστικά, λειτουργικά και εκπαιδευτικά προβλήματα, σύμφωνα με τους μηνυτές

Μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, υπέβαλαν 31 γονείς μαθητών από τρεις τάξεις του 23ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς διαμαρτυρόμενοι γιατί τα παιδιά τους κάνουν μάθημα σε αίθουσες- αποθήκες.

Το σχολείο λειτουργεί σήμερα ως 12θέσιο και αντιμετωπίζει σοβαρά στεγαστικά, λειτουργικά και κατ’ επέκταση εκπαιδευτικά προβλήματα, σύμφωνα με τους μηνυτές.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, ένας αποθηκευτικός χώρος έχει διαχωριστεί με γυψοσανίδα, προκειμένου να στεγαστούν τα δύο τμήματα της πρώτης δημοτικού Α1 και Α2.

Μια ακόμη τάξη, το Β1 με 16 μαθητές, στεγάζεται σε αποθηκευτικού χώρο, στο 2ο όροφο της πτέρυγας, του 7ου Γυμνασίου με το οποίο συστεγάζεται το 23ο Δημοτικό, όπως αναγράφεται στη μήνυση αλλά και σε έγγραφο της διευθύντριας του 23ου προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καλαμαριάς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος/Αξιολόγηση: Λήγει στις 29 Νοεμβρίου η προθεσμία για την κατάθεση του Συλλογικού Προγραμματισμού

Με τη μήνυση που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι γονείς στρέφονται «κατά πάντων υπευθύνων, αιρετών ή μη, της δημοτικής αρχής του δήμου Καλαμαριάς που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το θέμα». Επισημαίνουν ότι από την καθυστέρηση εύρεσης λύσης ενδέχεται να προκληθεί κίνδυνος υγείας ζωής, με πράξεις ή παραλείψεις που είναι ποινικά κολάσιμες.

«Δύνανται να προκαλέσουν βλάβη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αφού είναι αίθουσες – αποθήκες και δεν εξαερίζονται σωστά αλλά και υπό ειδικές συνθήκες (σεισμός, πυρκαγιά) μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι συνθήκες είναι ασφυκτικές και δεν επιτρέπουν τόσο την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών όσο και τον εξαερισμό του χώρου, όπως επιβεβαιώνεται από έλεγχο του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου» αναφέρεται στη μήνυση.

Επίσης σημειώνεται ότι: «Δεν υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα ρελέ διαφυγής ή διαρροής ρεύματος (αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ) με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας οι μαθητές ηλικίας 5 έως 12 ετών αλλά και οι ενήλικοι εκπαιδευτικοί σε οποιαδήποτε διαρροή ρεύματος που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή με εκούσια πράξη ή ακούσια (π.χ λόγω φθοράς συσκευών φούρνου του ολοήμερου, ψυγείου, προτζέκτορα, κονσόλα ενισχυτή, λοιπών φθαρμένων καλωδίων κλπ)».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Νέα Προγράμματα Σπουδών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Σημειωτέον ότι ο ηλεκτρικός πίνακας έχει υποστεί σοβαρή φθορά από κάψιμο, εδώ και χρόνια και παρόλα ταύτα λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Νίκος Χριστοφορίδης, «σκοπός των ενεργειών μας είναι να βρεθεί συνολική και οριστική χρήση στο πρόβλημα και να μην κάνει μάθημα στις αποθήκες κανένα παιδί, ούτε του Δημοτικού, ούτε του Γυμνασίου».

Πηγή: https://www.voria.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«SOS» από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς εκπαιδευτικούς

«SOS» εκπέμπει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποφύγουν ...