Home / HEADER-NEWS / Μαθητιάδα από 18 έως και 22 Μαΐου 2018

Μαθητιάδα από 18 έως και 22 Μαΐου 2018

Δημοσιεύτηκε: 9:19 μμ Δεκέμβριος 15th, 2017  


Με έγγραφό του ο ΓΓ του ΥΠΠΕΘ ενημερώνει ότι στην Πρώτη Σερρών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Σερρών, θα διεξαχθεί η «ΙΓ΄ Μαθητιάδα», από 18 έως και 22 Μαΐου 2018, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η εκδήλωση αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων  των Ολυμπιακών αθλημάτων, με συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, καθώς και από σχολεία της ομογένειας. Παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων.

Συνημμένα αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό, σχετικό με την «ΙΓ΄ Μαθητιάδα», τους γενικούς όρους συμμετοχής καθώς και ειδικό έντυπο για δήλωση συμμετοχής των Γυμνασίων στην εκδήλωση. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής είναι η 22η Ιανουαρίου 2018.

IΓ’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Σερρών, πρόκειται να διοργανωθεί  η «IΓ’ Μαθητιάδα» από 18 έως 22 Μαΐου 2018 υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., βάση του νόμου 3794/2009, άρθρου 30.

Η διοργάνωση σκοπό έχει τη δημιουργία «Ενεργών Πολιτών» αξιοποιώντας ένα πρότυπο πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική διοργάνωση μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού για μαθητές Γυμνασίου στη χώρα μας και μοναδική (όπως ήδη έχει χαρακτηριστεί) για τον τρόπο που διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο. Για 5 ημέρες οι μαθητές με βασικό σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» παρακινούνται, ώστε να ‘παιδευτούν’ στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετέχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής και όχι μόνο ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία!

Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα», καθώς αποτελεί προσομοίωση του γνήσιου πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας επισκεπτών και θεατών στα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από σχολεία της ομογένειας, καθώς και από Τμήματα Μητρικής Γλώσσας και Ελληνικές Κοινότητες. Κάθε σχολείο στα πλαίσια της Μαθητιάδας έχει στη διάθεσή του ένα τουριστικό περίπτερο, για να προβάλει το Δήμο, το Νομό ή τη χώρα του, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Οι μαθητές διαμένουν στο «Μαθητικό Χωριό», κάτι αντίστοιχο με το Ολυμπιακό χωριό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Πανελλήνιας Μαθητιάδας (τηλ. 2324061604, 2324061055, mathitiada.gr, gram@mathitiada.gr, info@mathitiada.gr).

Όροι συμμετοχής

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα (δημόσια, ιδιωτικά, ΣΜΕΑ).
  2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης όλα τα σχολεία του εξωτερικού.
  3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, τα τμήματα μητρικής γλώσσας, καθώς επίσης και ελληνικοί σύλλογοι του εξωτερικού στα οποία φοιτούν Έλληνες μαθητές και καλύπτουν τις ηλικίες των 12 έως 15 ετών.
  4. Οι δηλώσεις συμμετοχής (επισυνάπτεται ειδικό έντυπο συμμετοχής) αποστέλλονται στην Οργανωτική Επιτροπή με fax ή email έως 22 Ιανουαρίου 2018.
  5. Το κόστος συμμετοχής κάθε συμμετέχοντα στη Μαθητιάδα είναι 160 ευρώ και καλύπτει όλα τα έξοδα διαμονής, πλήρους διατροφής και εσωτερικών μετακινήσεων που χρειάζονται για τους αγώνες.
  6. Οι μαθητές υποχρεούνται να λάβουν μέρος τουλάχιστον σε ένα αγώνισμα, στο πλαίσιο του σκοπού της Μαθητιάδας, που είναι η προώθηση της συμμετοχής. Ο μέγιστος αριθμός αγωνισμάτων που μπορεί να συμμετέχει ένας μαθητής είναι τέσσερα (4).
  7. Οι μαθητές – αθλητές υψηλού επιπέδου (με συμμετοχή σε τελική φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος) ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να συμμετέχουν στο αγώνισμα διάκρισής τους, μπορούν όμως να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε άλλο αγώνισμα.

 

ΙΓ΄ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Σας γνωστοποιούμε ότι το σχολείο/ τμήμα μητρικής γλώσσας/ σύλλογος ………………………………………………………………….….…….… επιθυμεί να συμμετέχει στη «ΙΓ΄ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ» που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Σερρών από 18 έως 22 Μαΐου 2018, εκπροσωπώντας το νομό/χώρα ………………………….

                                      Ημ/νία    … / … / …….

 

Ο/Η υπεύθυν….

                                                                                                                 (Υπογραφή, Σφραγίδα)

 

 

 

Σχολική Μονάδα ή Φορέας Ομογένειας:  
Δ/νση Εκπαίδευσης ή Ελληνική Κοινότητα:  
Νομός Ελλάδας ή Χώρα Ομογένειας:  
Περιφέρεια Εκπ/σης ή Συντον. Γραφ.:  
Δήμος:  
Πόλη / χωριό:  
Οδός, αριθμός:  
Τ.K.:  
Τηλέφωνο σχολείου:  
Fax σχολείου:  
Ε-mail σχολείου:  
Επώνυμο Διευθυντή:  
Όνομα Διευθυντή:  
Επώνυμο Υπεύθυνου Επικοινωνίας:  
Όνομα Υπεύθυνου Επικοινωνίας:  
Ιδιότητα Υπεύθυνου Επικοινωνίας:  
Τηλέφωνα Υπεύθυνου Επικοινωνίας:  
Ε-mail Υπεύθυνου Επικοινωνίας:  
Αρχικά εκτιμώμενος αριθμός μαθητών και συνοδών που θα συμμετάσχουν:  

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...