Home / Featured / Κλειστά πολλά σχολεία σήμερα 4 Δεκέμβρη. Δείτε γιατί

Κλειστά πολλά σχολεία σήμερα 4 Δεκέμβρη. Δείτε γιατί

Δημοσιεύτηκε: 7:00 πμ Δεκέμβριος 4th, 2017  


Νέες κινητοποιήσεις μαθητών στις 4/12 με κλειστά σχολεία και πορεία μαθητών.

Δείτε την ανακοίνωση του Συντονιστικού Μαθητών όπως την λάβαμε:

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!

Γινόμαστε περισσότεροι και συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Η μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη ήταν μόνο η αρχή!

Στις 4 Δεκέμβρη όλοι εμείς θα φωνάξουμε τα αιτήματά μας στον κ. Υπουργό, που ισχυρίστηκε ότι «δεν έχουμε αιτήματα»!

Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας!

Όλα όσα ζουν οι συμμαθητές μας και οι οικογένειές τους σε όλες αυτές τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι μια ακόμα απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή μας, όπως και το δικαίωμά μας στη μόρφωση αντιμετωπίζεται ως κόστος, με αποτέλεσμα την απουσία μέτρων που θα προστατέψουν εμάς και τις οικογένειές μας από φυσικά φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα ΠΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «sos», πάντα με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Σε συγκέντρωση και συναυλία στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

«Δεν δεχόμαστε να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πρόσληψη καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει 2,4 δισ. για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και άλλα τόσα στο ΝΑΤΟ που εξαπολύει πολέμους και γεννά προσφυγιά. Δεν δεχόμαστε να είναι τα σχολεία μας χωρίς θέρμανση, την ώρα που η κυβέρνηση προσφέρει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Συντονιστική Επιτροπή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, οι μαθητές ζητούν ακόμα από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση, ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία. Επίσης, ζητούν να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι γονείς τους για τη λειτουργία των σχολείων, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα κάνει χειρότερο και σκληρότερο το Λύκειο, απαιτούν δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ουσιαστική εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα με ευθύνη του κράτους κ.ά.

Κρατώντας πανό που έγραφε «η μουσική παιδεία δεν είναι ουτοπία» και φωνάζοντας συνθήματα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας πραγματοποίησαν, χτες, δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο σχολείο τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό.


 

Ένα σχόλιο

  1. Μαριάννα Δρέ

    Τι είναι αυτά;;;;
    Ποιοί μαθητές προκαταλαβανουν τις αποφάσεις των μαθητικών συμβουλίων πανελλαδικά;;;
    Τι δουλειά έχει τέτοια προπαγάνδα σε μια ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ σελίδα για εκπαιδευτικούς;;;
    Φτάνει στα όρια της υποκίνησης σε καταλήψεις

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...