Home / HEADER-NEWS / Κάτω τα χέρια από την απεργία

Κάτω τα χέρια από την απεργία

Δημοσιεύτηκε: 9:05 πμ Δεκέμβριος 5th, 2017  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                                                  N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης  Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία                    6906059765 – 6940389945 –  6983026656                          mail :segseferis@gmail.com    gseferis.edu@gmail.com                site : www. syllogos-seferis.gr Απ .Πρωτ.   4                                            Ν. Ιωνία 4/12/2017                                      Προς : τα μέλη μας, τον τύπο

 

ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΣ   ΔΩΣΟΥΜΕ  ΤΗ  ΔΙΚΗ   ΜΑΣ   ΔΥΝΑΜΙΚΗ   ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ   5/12  ΣΤΙΣ  12   ΤΟ  ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης,  προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  προσπαθεί  αιφνιδιαστικά να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας  4/12  στη  Βουλή  βάζει νέα εμπόδια για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας,

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι: «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης». (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΗΣ  ΑΔΕΔΥ  11.30- 14.00    ΚΑΙ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ   ΠΛΑΤΕΙΑ    ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΤΡΙΤΗ 5/12   ΣΤΙΣ  12.00

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ   ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ  14/12

ΤΟ ΔΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...